Välkommen till Dammfriskolan

Frånvaroanmälan  0515-77 70 00

Språkolympiaden

Vi har de finaste och trevligaste eleverna och de är efter dagens regionfinal sjätte bästa spanskagrupp i Malmö-Lundregionen! Vi gick inte vidare till riksfinalen, men kände oss som vinnare ändå!

Ulrika Prahl Svensson
Peter Svensson
Dammfrirådet bjuder in alla vårdnadshavare till en
informationskväll om säkert internetanvändande!

Idag är näthat och gromning vardag för våra barn, det kan exempelvis vara en elak kommentar man raderar eller att man väljer att inte svara när en okänd person försöker få kontakt. Barnen får ofta en magkänsla när något är fel, men idag är det inte alltid så lätt att förstå vilka personer som är ute i dolt syfte. De som gromar har metoder och tålamod att kunna knyta barnen till sig tills de inte känner att de har någon annan utväg!

Eftersom vi vet att majoriteten av 9-16-åringar spenderar mellan 1-4 timmar om dagen på internet så vill vi utan att avskräcka från internetanvändande, lära ut hur barnen själva kan skydda sig mot förövare, gromning och andra faror på nätet.

Föreläsningen hålls av medlemmar från FTS - Säkra Varje Unge, en icke vinstdrivande organisation med syftet att förhindra sexuella övergrepp på barn och gromning genom förebyggande arbete och gratis utbildningar för alla vuxna, barn och ungdomar i hela Sverige. Stiftelsen är politiskt och religiöst obunden och utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter, Barnkonventionen.

I anslutning till föreläsningen bjuder vi på kaffe/té och kaka.

Plats:  Dammfriskolans aula

Tid: Måndagen den 4 mars kl.18.00 – 19.30

Varmt välkomna!

Spetsutbildning i matematik

Höstterminen 2014 startade en riksrekryterande spetsutbildning i ämnet matematik på Dammfriskolan i Malmö. Utbildningen är beviljad av Skolverket och sker i samarbete med Malmö Borgarskola. Utbildningen är unik i sitt slag och finns endast på ett fåtal platser i Sverige.

Skapande skola / Kultur i skolan

I januari och februari kommer eleverna att under fem dagar jobba tillsammans i åldersblandade grupper för att skapa konst, musik och drama. Skolans alla elever är med efter sina förutsättningar. Vi jobbar tillsammans med professionella kulturaktörer och kulturinstitutioner i vår stad. Projektet löper i tre led, varje elev ska få uppleva en professionell föreställning inom sin kulturgren, de ska få skapa något eget tillsammans med andra samt att de erövrar minst en kulturinstitution.

De aktörer som är klara för samarbete till årets projekt är stadsteatern, operaverkstan, symfoniorkestern, Malmö universitet, Adrian Malmgren.

Det övergripande temat är för ett hållbart Dammfri och det är eleverna själva som får tolka vad detta innebär för dem själva. De åldersövergripande projekten kommer leda fram till bland annat stora serietavlor som kommer att ställas ut på stadsbiblioteket.