Hem

Välkommen till Dammfriskolan


 Frånvaroanmälan  0515-77 70 00

 

Nötförbud på Dammfriskolan

Många barn och ungdomar är allergiska mot jordnötter, nötter och mandel. Dessa sprids lätt i skolans miljö och de kan ge allvarliga allergiska reaktioner i mycket små mängder.

För att alla ska kunna känna sig säkra så har vi infört ett förbud mot jordnötter, nötter och mandel på hela skolans område.

Förbudet gäller vid all verksamhet under och efter skoltid – matsal, klassrum, kapprum, skolgård, fritidsverksamhet, disco, personal- och föräldrafika mm.

Tänk på att det även finns vissa salvor som innehåller jordnötsolja t ex Idomin och Försvarets Hudsalva.

Höstterminen 2018

Läsåret börjar 16 augusti
Terminen slutar 21 december

Lovdagar

Höstlov 29 oktober–2 november (vecka 44)

Studiedagar

26 september
18 oktober
27 november

Fritidshemmet stängt

26 september

Vårterminen 2019

Terminen börjar 9 januari
Läsåret slutar 14 juni 

Lovdagar

15 februari
Sportlov 18–22 februari (vecka 8)

Påsklov 15–18 april (vecka 16)

31 maj (klämdag efter Kristi himmelsfärdsdagen)

Studiedagar

18 mars
22 maj

Fritidshemmet stängt

 7    januari
17    juni


Skapande skola / Kultur i skolan

I januari och februari kommer eleverna att under fem dagar jobba tillsammans i åldersblandade grupper för att skapa konst, musik och drama. Skolans alla elever är med efter sina förutsättningar. Vi jobbar tillsammans med professionella kulturaktörer och kulturinstitutioner i vår stad. Projektet löper i tre led, varje elev ska få uppleva en professionell föreställning inom sin kulturgren, de ska få skapa något eget tillsammans med andra samt att de erövrar minst en kulturinstitution.

De aktörer som är klara för samarbete till årets projekt är stadsteatern, operaverkstan, symfoniorkestern, Malmö universitet, Adrian Malmgren.

Det övergripande temat är för ett hållbart Dammfri och det är eleverna själva som får tolka vad detta innebär för dem själva. De åldersövergripande projekten kommer leda fram till bland annat stora serietavlor som kommer att ställas ut på stadsbiblioteket.

Spetsutbildning i matematik

Höstterminen 2014 startade en riksrekryterande spetsutbildning i ämnet matematik på Dammfriskolan i Malmö. Utbildningen är beviljad av Skolverket och sker i samarbete med Malmö Borgarskola. Utbildningen är unik i sitt slag och finns endast på ett fåtal platser i Sverige.

Läs mer här

Comments