Kastrup

Onsdag 7 februari 2018

Vi har fått en ny elev i vår klass. Det är en pojke som går i årskurs 6 som nu ska vara på Kastrup. Han startade i måndags. 

Det är fortfarande en del elever som har praktikdagar på olika gymnasium och vi är inte en hel klass så ofta. 

Nästa vecka är det två elever som ska ha sina praktikdagar på olika gymnasium. Becky har lovat att återkomma med information kring praktikdagar på Valdemarsro som har med det individuella programmet att göra. Dessa dagar kommer att hamna runt mars-april nämnde hon. Det gäller några elever i klassen, inte alla.

Jag måste meddela er om att jag kommer att genomgå en operation nästa vecka på torsdag och i samband med det blir jag sjukskriven en kort tid. Jag är inte på skolan from to 15 februari och träffar eleverna igen måndagen 12 mars. Under denna period är Thomas ansvarig för alla lektioner förutom de praktiskestetiska ämnena. 

Torsdagen 15 mars kommer vi att besöka ett trevligt nyöppnat café som heter "August's No Stress Surf Café". Ägaren anställer personal med funktionsnedsättning och jag tror att någon i vår klass känner ett par personer som arbetar på caféet. 

Glöm inte att det är studiedagar: fre 16 februari, ons 7 mars
Påsklov är det v 13.

Jag kommer att sakna min fina klass och träffar alla igen måndagen 12 mars!
Ha en fin sportlovsvecka med era barn - gå gärna in på appen kulimalmo.
Måndag 29/1-18

Denna vecka startar alla praktikdagar för elever i år 9 och det ska bli väldigt spännande att höra hur allting gått. Ni har fått information om både praktikdagar och information om skolorna som eleverna ska sina praktikdagar på.
Vi har egna taxikort som vi kommer att utnyttja för eleverna nu när vi måste ta oss ut till olika gymnasium.

Eleverna har fått en informationslapp från Malmö stad angående sportlovsveckan. Det är Kul i Malmö som informerar om alla aktiviteter som är gratis under vecka 8. Jag hoppas ni får tid att gå in på länken kulimalmo.se och planera in något spännande att prova på under sportlovsveckan.

Ha en fin vecka!Nu startar vårterminen ... och det är härligt att komma in i vanliga rutiner på nytt!

Det är en hel del som händer på skolan som jag vill informera om. Vi kommer att:
 • göra en film med hjälp av Skapande Skola
 • låta eleverna i årskurs 9 gå på praktikdagar, med start i slutet av januari
 • kalla till utvecklingssamtal 
 • besöka ett café som heter "August´s No Stress Surf Café"
Lovdagarna för vårterminen är:
16 februari
Sportlov 19-23 februari (v 8)
Påsklov 26-29 mars (v 19)
11 maj (Kristi himmelsfärdsdag)

Studiedag
7 mars
24 maj

Jag måste också informera om att jag kommer att vara sjukskriven i slutet av januari och fram till sportlovet - to 15 februari - 9 mars. Jag träffar eleverna igen må 12 mars. Under denna tid kommer klassen att få en vikarie. 

Ha en fin start på det nya året och välkomna på utvecklingssamtal!


En liten hälsning från oss alla till er alla

Alla vi på Kastrup vill passa på att önska er alla ett gott slut och Gott Nytt År! 
Vi ses igen den 10 januari 2018, kl. 08:20 på Kastrup. 

Torsdag 22/12-17

Nu har jag lagt vår härliga musikvideo i vårt facebook-konto. Det är Oscar som har redigerat videon och det har verkligen blivit en väldigt fin video som era barn har varit med och gjort. 
Kontot heter KlassKastrup Dammfri. 


   
Onsdag 21/12-17

Terminen lider mot sitt slut och imorgon är det jullunch på skolan. Det brukar uppskattas av eleverna. Hela veckan har varit lite annorlunda än vanligt. Många ämnen har handlat om julen och om historier bakom Lucia, jultomte, gårdstomte, julklappar och julgranar.

Vi är klara med vår musikvideo och den kommer att visas när vi har julavslutning på fredag 22/12 kl.10:00.
Det hade varit trevligt om ni ville komma och titta. Videon kommer även att spelas upp i rasthallen på skolan. 

Sista dagen, fredagen 22/12, börjar vi som vanligt 08:20 och slutar vid lunch. På fredag blir det julgröt och smörgås eller soppa. Hemvist håller öppet.

Det blir en julavslutning med sång i idrottssalen kl. 10:00 och vi kommer att börja gå dit runt 09:40. Sedan äter vi lunch och efter det kommer jag att dela ut betygen och önska alla en riktigt God Jul.

Det har varit fantastiskt att få lära känna era fina barn och jag ser fram emot vårterminen som startar onsdagen 10 januari kl.08:20.

Ha en underbar Jul! Gott slut och Gott Nytt År!


Torsdag 14/12

Imorgon ska vi spela in en musikvideo via Green Screen. Jag kommer att använda en app som hjälper till att göra det lätt att infoga musik och bild till en musikvideo. Vår inspelning ska handla om jul och vi ska sjunga med i låten "Jag drömmer om en jul hemma" med Black Ingvars.

Vi har delat ut lappar om att eleverna gärna får ha på sig kläder med färgerna: rött, svart och / eller vitt. 
Vi har lånat instrument från musiksalen och har nu 3 gitarrer och 2 pukor med i videon. 

Vi spelar in videon imorgon, fredagen 15/12. 
Det ska bli spännande!
Tisdag 5/12

Jullovet närmar sig  med stormsteg och vi har bara två och en halv vecka kvar på terminen. Nästa vecka på onsdag, den 13/12, firar vi Lucia och det blir luciatåg i matsalen kl.08:30 för både elever och föräldrar. Ni är välkomna till skolan på onsdag!

Sista veckan, v 51, har vi ingen idrott, hemkunskap, slöjd, bild eller musik på schemat. Då blir det mer fokus på julen och vi kommer att ha julpyssel under veckan.

Höstterminen har verkligen passerat snabbt och det har varit väldigt spännande att få arbeta med så fina elever på Kastrup. De har varit positiva till förändringar och vi har tillsammans arbetat fram en trygghet i klassen. 

Vårterminen startar onsdagen 10 januari. Onsdag 29/11

Idag delade jag ut en informationslapp om praktikdagar för elever i årskurs 9. Praktikdagarna är i januari 2018 och det är Valdemarsro gymnasium som är först ute med detta meddelande. Jag kommer att återkomma nästa termin och påminna om vilka dagar som gäller. Det är tänkt att eleverna är på gymnasiet och provar hur det är att gå där en hel dag, utan vår hjälp från skolan. På Valdemarsro kan man till och med gå på gymnasiet i 4 dagar och prova olika program. Praktikdagarna är ti 30/1 - fre 2/2.

Vi återkommer till gymnasiet och praktikdagarna nästa termin!
Torsdag  23/11

Denna vecka är en kort vecka och skolan/hemvist håller stängt imorgon, fre 24/11.  Då har vi studiedag och vi, personalen på grundsärskolan,  kommer att ha en fortbildningsdag på Malmömässan.

Vi har nu avslutat alla våra besök på gymnasium för denna termin. Vi har totalt besökt 4 gymnasium: Idrotts Gymnasium, Valdemarsro, Fosie Farm och Norra Sorgenfri Gymnasium. Nästa termin kommer vi redan i januari att besöka Värnhems gymnasium.

Nästa vecka följer vi schemat i vanlig ordning. Valentina som har musik med våra elever har ändrat musiklektionen till torsdag istället för musik på måndagar. Anledningen är att hon vill ha en bättre lokal än tidigare och den är tillgänglig på torsdagar.  

Vår sista skoldag denna termin är fredagen 22 december och vi startar skolan igen onsdagen 10 januari 2018. 

Glöm inte att gå in på vår fb-konto, KlassKastrup Dammfri, och titta på allt vi gör och är med om i skolan. Jag har lagt in härliga foton från våra besök på alla gymnasium.  Skicka gärna en vänförfrågan om du/ni inte är med, så kan jag bara bjuda in dig/er. Det här gäller bara personal på skolan, vårdnadshavare och bonusfamiljer till eleverna på Kastrup. 
 

Ha en fin helg!

Fredag 17/11

Nästa vecka är det en tema-vecka på skolan och det är fokus på likabehandling. Vi kommer att prata om värdegrund och om människors lika värde.

Alla praktisk- estetiska ämnen på schemat är inställda under likabehandlingsveckan. Så eleverna kommer inte att ha musik, bild, idrott, slöjd och hemkunskap nästa vecka, v 47. Det här gäller för alla elever på skolan.

På onsdag och på torsdag besöker elever i årskurs 9 två olika gymnasium. 
Glöm inte att det är stängt på fredag 24/11. Både skola och hemvist håller stängt eftersom det är en studiedag.

Ha en fin helg!Torsdag 16/11

Idag kom en ny elev och hälsade på vår klass. Eleven kommer att starta på måndag 20/11 och kommer att vara med oss i 2 veckor. Efter denna tid kommer det att beslutas om eleven kommer att tillhöra vår fina klass Kastrup.
Vi är då totalt 10 elever i klassen.Måndag 13/11

Här kommer ett meddelande från vår studie- och yrkesvägledare:

Måndagen den 27 november mellan 18-20 är det Öppet hus på Latinskolan (Drottninggatan 22). För de elever som är intresserade av programmet för estetiska verksamheter finns det möjlighet att besöka skolan, se lokalerna samt prata med pedagoger som arbetar i gymnasiesärskolan på Latin.

 

 

Fredag 10/11

På onsdag 15/11 kommer alla elever som går i årskurs 9 att besöka Valdemarsro gymnasium. Vi kommer att åka buss dit efter lunch och är tillbaka på skolan vid tretiden.

Eleverna slutar skolan kl.15:00 vid två tillfällen nästa vecka. Vi slutar senare än vanligt på tisdag och på onsdag nästa vecka, v 46.

På torsdag kommer vi att få besök av en elev som är intresserad av att få börja i vår klass. Det är en pojke som går i årskurs 8 som vi välkomnar på torsdag 16/11.

Glöm inte att det är studiedag fredagen 24 november och då håller skola och hemvist stängt!

Ha en härlig helg och Mårtensafton!
Tisdag 7/11

Nästa vecka på tisdag 14 november kommer vi att gå på bio. Vi kommer att se "Rum 213".

Filmen handlar om en flicka, Elvira, som är 12 år. Hon ska åka på kollo. Där flyttar hon in i ett rum med två kompisar. Rummet de bor i har en vattenskada och de får flytta till ett annat rum - Rum 213. 

Filmen är en rysare och det kommer att bli väldigt spännande att få se den.

Vi kommer att åka med en egen buss till Panora kl.12:10 och tillbaka kl.14:40.
 
Denna dag, 14/11,  slutar vi senare än vanligt och är tillbaka till skolan runt kl.15:00.


Fredag 27/10

Om ni vill veta mer om gymnasieval så kan ni gå in på sidan malmo.se/gymnasieskolor. Där går ni sedan bara in på sidan för gymnasiesärskola.Skolorna har öppet hus olika dagar i november och ni kan hitta datum och tider på webben

Jag hoppas ni också går in på kulimalmo.se. Där finns massor med roliga aktiviteter som är gratis under höstlovet!

Ha ett härligt lov!Fredag 27/10

Marcus har skrivit på vår hemsida om simningen. Det är bra om ni påminner era barn.

Då har vi höstlov nästa vecka och terminen har verkligen gått fort fram. Vi startar skolan igen må 6 november. Under lovet håller hemvist öppet. 

Jag hoppas vi kan starta med arbetet med datorerna efter lovet. Allt är förberett och klart. Vi inväntar besked från vår it-pedagog, Andreas.

Jag har skrivit om Öppet hus dagar där ni har möjlighet att besöka olika gymnasium. Jag hoppas ni får tid till det. En del är öppna kvällstid.

Vi kommer att besöka Fosie Farm ons 22/11 och Norra Sorgenfri to 23/11. Då är det viktigt att eleverna är i tid på morgonen. Vi påminner och behöver er hjälp med att strukturera upp dagen för era barn, så att de kan vara i tid på skolan.

Det är studiedag fredagen 24/11 och då håller vi stängt!

Ha ett härligt lov!
/Elena
Fredag 27 oktober 
På fredag kommer vi att simma i Simhallsbadet mellan 12-13. Ta med badkläder och handduk!
/ Marcus

Onsdag 25 oktober

Jag har delat ut en broschyr om höstlovet. Det är Malmö Stad som erbjuder många spännande aktiviteter som är helt gratis, under vecka 44. Jag hoppas ni får tid att göra något kul med era barn under lovet!
Gå in på sidan: kulimalmo.se


Tisdag 24 oktober

Denna vecka ska vi besöka Idrottsgymnasiet. Det blir på torsdag 26 kl.08:20. Vi har informerat och kommer att påminna eleverna om att de ska vara ombytta till idrottskläder på morgonen. Vi kommer att träffa Emma som tar emot oss kl.09:00. Det är väldigt viktigt att alla är i tid och ombytta på torsdag. Vi får hjälpas åt att påminna eleverna.
Det ska bli trevligt och spännande!Onsdag 11 oktober

Idag hälsade vår studie- och vägledare, Becky, vår klass. Hon har informerat oss lite om olika gymnasieskolor. Vår klass kommer att besöka 3 olika skolor - Idrottsgymnasium, Fosie Farm och Norra Sorgenfri Gymnasium.

Det är 7 elever i klassen som går i årskurs 9 och jag har delat ut en lapp som handlar om Öppet Hus på kvällarna för besök av gymnasium som ni kan göra tillsammans. Det är NilsHolgerssongymnasiet i Skurup och Valdemarsro som håller öppet för en Inspirationsdag. 

Jag hoppas ni får tid att besöka skolorna. Vecka 41

Nu har alla utvecklingssamtal kommit igång och jag har snart träffar er alla. Det sker nästan alltid automatiskt en positiv förändring med skolarbetet när vi träffats och pratat. Ni får insyn på det vi arbetar med och det hjälper till att få struktur på skoldagen! Tack för att ni påminner om läsläxan och träning av tabellerna.

Denna vecka får vi besök av Becky, vår studie- och vägledare, för andra gången. Hon kommer på onsdag 11/10 och berättar mer om vilka gymnasiala val man kan göra.

Nästa vecka är det studiedag 17/10. Det är ingen skola, men fritids och hemvist håller öppet.
Onsdagen 18/10 kommer alla elever på Kastrup att få datorer. Vi får hjälp av vår it-pedagog Andreas att komma igång.
Det ska bli spännande!  Datorerna kommer bara att användas i skolan och eleverna kommer inte att få ta hem dem.

Ha en fortsatt bra vecka!
Elena
Vecka 40

Denna vecka händer detta:
 • Boklån på tisdag 3/10
 • Yrkes och studievägledaren på skolan, Becky, kommer till vår klass onsdag 4/10
 • Besök från Mellanhedsskolan på to 5/10Kära föräldrar,
Glöm inte att det är studiedag och stängt på Hemvist onsdagen 27 september. Då är alla elever lediga! Vi, alla pedagoger,  kommer att lyssna på föreläsningar på Baltiska hallen.

Tisdagen 26 september kommer vi att göra en utflykt till Skrylle. Jag vill påminna om kläder efter väder! Det är tråkigt om vi har elever som sitter och fryser. Vi håller tummarna för ett vackert väder nästa vecka!

Snart har jag bokat in er alla på ett utvecklingssamtal. Välkomna till skolan!

Mvh
Elena 


Hej,
nästa vecka  på torsdag, 21/9, kommer vi att gå på teater och se "Ankomsten". Den spelas på Malmö Live. Vår buss hämtar oss kl.12:00 och vi är tillbaka kl.14:00.

Teatern är 75 minuter lång och är baserad på ALMA-belönade Shaun Tans bildroman. Den handlar om en man som genom en båtfärd kommer till ett nytt land. Det enda han har är sin resväska. I det nya landet väntar nya utmaningar som är mycket är annorlunda för mannen.

Ni kan gå in på youtube "Ankomsten av Shaun Tan, TEATERI" och se en kort presentation av teatern.


Skoljoggen!

Nästa vecka på onsdagen 13 september kl.13:00-14:00 kommer vi att vara i Pildammsparken där skoljoggen kommer att vara. Eleverna får gärna vara ombytta redan på morgonen. Det kommer inte att finnas tillgång till duschar efter joggningen. Alla får varsin banan efter rundan. 
Vi kommer att dela in klassen i två grupper - en grupp som går och en annan som kommer att springa. Det blir en runda i Pildammsparken och vi får hoppas på vackert väder!
Kära föräldrar till eleverna på Kastrup,

det var trevligt att träffa er alla under vårt föräldramöte i tisdags 5/9. Under mötet var det många som hade frågor kring hemvisten på gymnasiet. Becky, vår studievägledare, har kontaktat Therese Neldeborn som är sektionschef på Valdemarsro. Jag har kopierat mailet och vidarebefordrar svaret här. Jag har även kopierat upp detta meddelande i pappersform och delat ut till alla elever som går i år 9 på Kastrup. 

Med vänliga hälsningar
Elena

Så här svarade Therese:

"Korttidstillsyn för skolungdomar på gymnasiet finns endast på Valdemarso gymnasium.

Vi har och har haft i många år elever som går på andra gymnasiesärskolor i stan som kommer till oss på eftermiddagar och lov.

Det som kan vara lite svårt är transporten. Erbjuds eleven skoltransport så kan de ta taxi från skolan och till hemvisten, men sedan måste sista turen antingen vara färdtjänst eller att vårdnadshavare hämtar. 

Du får gärna ge mina kontaktuppgifter till föräldrarna så kan jag ge dem mer information.

Vänligen Therese Neldeborn 

Therese Neldeborn

Sektionschef, Korttidstillsynen Valdemarsro Gymnasium

 

MALMÖ STAD"


Hej,

Här kommer jag med jämna mellanrum att skriva både om vad som händer på skolan och om vad vi gör i klassen. Jag infogar vårt schema här på denna sida. 

Vi kommer att träffas under föräldramötet nästa vecka på tisdagen den 5 september. Där kommer jag att informera om:
 • vad som händer efter årskurs 9 (Becky berättar om det)
 • vår face book-konto
 • vad vi arbetar med i alla skolämnen
 • utflykter
 • studiedagar 
 • teaterbesök
Vi ses på tisdag! Välkomna!

Med vänliga hälsningar
Elena Blondell
Kastrup