Klass 1X

Välkommen till klass 1x läsåret 18/19Klasslärare: Lena Gustafsson Berg                 
Mailadress: lena.gustafssonberg@malmo.se


Mobil: 073 2-32 39 56

Fritidspersonal: Huseyin Culum
Mobil spår 2: 0721- 58 11 52

Hej på er!
Nu är det inte många dagar kvar på läsåret! 
Fredag 14/6 är det avslutning. Barnen börjar i klassrummet kl.9.00. NI föräldrar är hjärtligt välkomna! Avslutningen på amfiteatern börjar kl.9.30 för F-6 och beräknas vara i 1h. Därefter är det sommarlov. Var snäll och säg till om ni tar med ert barn hem efter avslutningen. Vi andra går upp till klassrummet och fritids startar.
Tack för detta läsåret!

En riktigt skön sommar önskar vi er alla!
Huseyin och Lena

Klassnytt v. 22-24

Sista Klassnytt för läsåret! Så mycket som hänt under den här tiden

I svenska kommer de barnen som har läsläxa i ”Den magiska kulan” ha sin sista läxa till måndag 3/6. Vi arbetar i läsgrupper hela klassen ända till v.24.

Ma-bokens sista del innehåller bl a klockan hel och halvtimme. Hjälp era barn så att de automatiserar addition och subtraktion inom talområdet 0-10.

I NO arbetar vi vidare med våra småkryp, både text och bild. Vi kommer sätta upp våra alster i klassrummet. Kom gärna och titta! Måndag 10/6 har vi ”Skräpplockardag” på FM. Då ska vi bl a plocka skräp på ”vår skolgård ”.

Under sommaren är det viktigt att barnen läser. Gå gärna till biblioteket!

Tisdag 28/5 Parkdagen. FX, 1X, 2X och 3X går till Kungsparken. Barnen kommer vara indelade i grupper. Hälften av grupperna har aktiviteter, andra hälften är på Sagolekplatsen. Sedan byter vi efter vi har ätit. Alla bär sin matsäck själv! Så alla behöver ha väska med sig! Tag gärna med extra dryck och något att sitta på. Vi börjar och slutar som vanligt.

Torsdag 30/5 Kristi himmelfärdsdag – Ingen skola eller fritids

Fredag 31/5 Ingen skola. Fritids öppet.

Torsdag 6/6 Sveriges nationaldag. Ingen skola eller fritids.

Fredag 7/6 Vanlig skoldag

Fredag 14/6 Skolavslutning. Närmare information kommer. Barnen i år 1 kommer sjunga ”Pippis sommarvisa”.

Nästa läsår börjar barnen torsdag 15/8.

Soliga häsningar

Huseyin och Lena
Klassnytt v.18-21

Vi får en ny klasskompis Avyukt Kurup nu på måndag 29/4. Vi hälsar honom och hans familj välkomna till klassen. Jag fick precis reda på det och har inte kunnat förbereda barnen.

Barnen är för övrigt helt fantastiska! Det är jätteroligt att arbeta med dem!

Tisdag 30/4 påbörjar vi vårt tema ”Småkryp” med att gå ut i Pildammsparken och leta efter småkryp.

Torsdag 2/5 hoppas vi kunna starta med uteidrott och fortsätter sedan med det terminen ut. Om det regnar kommer vi att ha idrott inomhus.

I matematik kommer vi arbeta med hälften av olika geometriska objekt. Vidare kommer vi arbeta med att jämföra, uppskatta och mäta volym, upprepa mönster. Addition och subtraktion arbeta vi hela tiden parallellt med.

Från och med vecka 19 kommer några barn arbeta med läsning tillsammans med Sophia några tillfällen i veckan. De kommer få läxa av henne. Klassen kommer arbeta vidare med läsförståelse av olika texter. Läs- och skrivläxa för de andra precis som vanligt till fredagar. Snälla hjälp skriv under i Skoldagboken VARJE vecka!!!

Onsdag 1/5 är HELA SKOLAN STÄNGD!

Onsdag 22/5 är det studiedag. Ingen skola. Fritids öppet som vanligt.

Vårliga hälsningar

Huseyin och Lena


 

Klassnytt v.15-17

Vill börja med att tacka er för utvecklingssamtalen, alla gjorda.  Ni vårdnadshavare är fantastiska precis som era barn! Det är ett nöje att få arbeta med barnen varje dag!

Temat ”Trafik” kommer vi arbeta med kommande veckor. Låt gärna barnen berätta vad vi gör. (Gäller förstås allt vi gör i skolan!)

På fredag 12/4 får barnen gärna vara utklädda när de kommer till skolan (frivilligt!) till något som har med påsken att göra; påskhare, påskkärring, ägg mm. Sista timmen kommer vi leka lekar.

I matematik ska vi arbeta med att mäta.

Vi kommer arbeta med läsförståelse av kortare texter.

Läsläxa till fredag 12/4.

Ingen läsläxa till fredag 26/4 p g a lov på måndagen. Hjälp barnen att komma håg att läsa varje dag ändå.

Vecka 16 och måndag 22/4 är det påsklov. Ingen skola. Fritids öppet som vanligt måndag-torsdag vecka 16.

Glad påsk!

Huseyin och Lena

Idag var det väldigt få barn som hade underskrift i Skoldagboken. Jag vill be er föräldrar att skriva under i boken varje måndag.

Klassnytt v.13-14

Oj redan mitten av mars! Var blir tiden av? Vi är i full gång med utvecklingssamtalen. Alla ser ut att vara gjorda efter nästa vecka.

I tisdags var vi på Fair play och provade på att spela tennis. De flesta av barnen tyckte det var roligt. Ledarna där var mycket imponerade av barnen. – De lyssnar och gör precis vad vi säger! Ja, barnen ÄR jätteduktiga! Det är SÅ roligt att få arbeta med dem.

Vi vill be er föräldrar att även hemma tala med barnen om att om det händer något på skolan så måste barnen gå till oss vuxna på skolan för att vi ska kunna lösa det. Flera gånger har vi talat om detta i skolan.

Klassen skriver och läser mycket under dagarna. Vi vill be er vuxna att se till att barnen även hemma läser 10-15 minuter VARJE DAG!!!

Vi kommer börja arbeta mer med läsning av texter och läsförståelse kopplad därtill.

I matematik jobbar vi med talen 11-19.

Nytt tema v.13 är ”Trafik”.

Båda veckorna har barnen läsläxa (+ skrivläxa för en del).

Fredag 29/3 efter lunch kommer Kristian från Drömmarnas hus till vårt klassrum och Låter fiktion och dramalek ta er klass på en äventyrlig resa, i sagans förunderliga och lekfulla värld. Vi slutar som vanligt kl.13.30.

Vårliga hälsningar

Huseyin och Lena


OBS! Det går löss på spår 2!
Igår var vi på studiebesök på Isas mammas arbete på stadshuset. Stort tack! Det var mycket uppskattat!Nytt fredag 8/3
Igår var en fantastisk dag på Malmö Opera! En fantastisk föreställning, alla barnen tyckte den var bra. Fantastiska var också barnen i klass 1X ALLT fungerade - de skötte sig utmärkt!
På måndag 11/3 kommer jag sätta upp tider för utvecklingssamtal. Vill man ha tolk så säg till mig för då behöver vi lägga extra tid.
Tisdag 12/3 ska vi på studiebesök på Isas mammas arbete på kommunen. Ska bli väldigt trevligt!
Trevlig helg!
Huseyin och Lena


Klassnytt v.9-12

Då var vi tillbaka i skolan igen efter ett välförtjänt lov. Vecka 7 var hektisk in i det sista med 2 dagar med Skapande skola. Alla barnen arbetade jättehårt vilket till slut mynnade ut i en helt fantastisk föreställning. Torsdag 7/3 ska vi till Malmö Opera för att se genrepet av föreställningen ”Matilda”. Denna dag kommer vi äta medhavd mat från skolan på Operan. Vi tillbaka på skolan ca kl.14.30!!!

Barnen har som vanligt läs- och skrivläxa till varje fredag. Det är av största vikt att de läser hemma VARJE dag! Skrivläxan är att sammanfatta kapitlet med MINST 3 meningar. Läxa till fredagar är även att någon vuxen har läst och signerat i Skoldagboken.

Barnen läser varje dag i skolan. Vi skriver mer och mer i skolan. Det har mest varit återberättande texter och korta faktatexter.

I matematiken kommer vi nu in på tiotalen 10-100, repeterar hälften, försöka automatisera addition och subtraktion inom talområdet 0-10. Träna gärna hemma också på just det sistnämnda.

Under denna perioden kommer vi i SO arbeta med temat ”Yrken”. Vi kommer att besöka Isas mammas arbetsplats kommunhuset, tid är ännu ej bestämd. Vi kommer prata om olika uniformsyrken.

Nu är det snart dags för det första utvecklingssamtalet för barnen. Jag kommer sätta upp en lista utanför klassrummet där ni kan teckna er för en tid. Skulle inte några av tiderna passa er, så hör av er till mig. Precis som introduktionssamtalet är detta ett trepartssamtal där elev, förälder/föräldrar och jag kommer delta. Barnen kommer inför samtal få med sig ett papper hem där de ska, tillsammans med er där hemma, tänka efter vad de tycker om olika saker i skolan. Detta tar ni sedan med er till utvecklingssamtalet som sedan ligger till grund för samtalet. Vi kommer också titta på bedömningsstödet i Sv och Ma. En utvecklingsplan kommer skrivas om vad eleven ska arbeta med under terminen. Denna kommer sedan utvärderas i 2:an på hösten då nästa utvecklingssamtal äger rum.

Måndag 18/3 är det studiedag, ingen skola. Fritids öppet som vanligt.

Tisdag 19/3 går vi till Fair play direkt på morgonen för att prova på tennis. Vi är tillbaka på skolan till lunch. Medtag idrottskläder, skor och handduk.

Sist men inte minst: Det är så jätteroligt och stimulerande att arbeta med era barn. De är helt fantastiska!

Vårliga hälsningar

Huseyin och Lena
Sjukanmälan! Om ni inte kan sjukanmäla via datorn.
Ring 0515-77 70 00 och knappa in barnets personnummer, avsluta med fyrkant.

OBS! Barnen ska läsa minst 15 minuter varje dag hemma. I skolan läser vi också varje dag.


Klassnytt v.5-7

I veckan har vi haft 2 dagar med Skapande skola och vårt tema ”Matilda”. Barnen fick välja i vilken av de 4 grupperna de skulle vara. Alla fick sitt första val. Det var 2 roliga och intensiva dagar. Nästa gång är fredag vecka 6. Onsdag vecka 7 gör vi det sista i grupperna. Torsdag vecka 7 visar alla grupper från HELA skolan upp sina arbeten, i vårt fall musikalen Matilda.

I matematik kommer vi avsluta Ma-boken 1A och förmodligen påbörja 1B. Vi kommer arbeta en hel del med att mäta. Klockan arbetar vi med parallellt.

Barnen arbetar med arbetsboken ”Den magiska kulan” i svenska. Vidare arbetar vi med meningar, mellanrum mellan ord och bara skriva versaler (stora bokstäver) i början av meningar annars ska man skriva gemener (små bokstäver).

Nytt tema är Yrken. Vi började med det idag, fredag. Barnen har skrivit vad de vill bli när de blir stora och vilka yrken de vill veta mer om, vilket vi kommer arbeta med

Onsdag 30/1 kommer jag vara på fortbildning hela dagen. En vikarie kommer vara i klassen hela dagen tillsammans med Huseyin.

Vecka 6 och 7 kommer vi inte ha någon läs-och skrivläxa p g a Skapande skola och studiedag.

Torsdag 14/2 är det ingen idrott p g a att det är Skapande skola hela dagen.

Studiedag fredag 15/2 - ingen skola men fritids är öppet som vanligt.

Vecka 8 är det sportlov - ingen skola.

Vi vill påminna om att vi är ute alla raster och att fritids är ute längre stunder. Det är viktigt att barnen har varma kläder med sig och vantar.

Vintriga hälsningar

Huseyin och Lena
Klassnytt vecka 2-4

God fortsättning! Hoppas att ni alla haft en skön ledighet! Då är det redan vårterminen 2019! Skönt att dagarna nu blir längre.

Vi kommer fortsätta med temat Vintern t o m vecka 3. Vecka 4 startar vi med temat Yrken som vi kommer hålla på med fram till vecka 10.

I matematik kommer vi göra en kort repetition, arbeta med den analoga klockan (träna gärna hemma också). Udda och jämna tal fortsätter vi med. Förhoppningsvis kommer vi också hinna börja med att mäta.

I svenska har vi nu arbetat med alla bokstäver. Jippi! Nu kommer vi fokusera på att skriva bokstäverna på rätt sätt, använda gemenerna i meningar och skriva meningar med stor bokstav och punkt. Barnen behöver komma igång med skrivandet.

Barnen kommer få läsläxa vecka 3. Vecka 4 kommer barnen få läsläxa och skrivläxa. De ska skriva 3 meningar om texten.

Tisdag 22/1 och 23/1 är det Skapande skola tillsammans med 4X och 7X och vi ska som sagt arbeta med musikalen Matilda.

Nästa vecka kommer Anna som arbetar i 2:an göra bedömningsstödet i läsning med vår klass. Hon kommer ta ut barnen en och en.

Huseyin och Lena


Har glömt att berätta hur jättehärliga och duktiga barnen var under visningen på Malmö Opera. Även de som var där och såg "Snödrottningen fick beröm .Det är en fröjd att arbeta i klassen!
Sluttid på avslutningsdagen är ca kl.11.15, efter lunch.

Avslutningen fredag 21/12!
Barnen börjar som vanligt kl.8.30 och går tillsammans till stora idrottshallen för att ha gemensam avslutning år 1, 4 och 7.  Ni vårdnadshavare är välkomna i mån av plats. Därefter kommer vi gå till klassrummet. Vi avslutar med lunch. Barnen slutar kl.11.30.
God Jul och Gott Nytt År!
Huseyin och LenaNy information 10/12
Vi vill be alla vårdnadshavare att se till att det finns extra ombyte på barnens hyllor.
AvslutninTyvärr finns det inte fler platser kvar på teatern "Snödrottningen" 11/12!
Trevlig helg!
Lena


Teater "Snödrottningen"
Malmö Opera erbjuder oss på skola att se en repetition av pjäsen "Snödrottningen" 11/12 kl.19.00.
Eftersom det är på kvällstid är det ni vårdnadshavare som får gå med era barn. Hör av er snarast om ni är intresserade.

Veckobrev v.49-51

Det här är sista veckobrevet för terminen. Vi vill tacka för en härlig och händelserik tid. Det är en underbar klass att jobba med.

Läsläxa blir det vecka 49 och sista gången för terminen vecka 50.

Vi har 3 bokstäver till att arbeta med.

I matematik har vi precis arbetat med mönster. Vidare kommer vi arbeta med talraden 1-12, addition och subtraktion inom talområdet 0-10, störst först och dubbelt, klockans heltimmar och udda och jämna tal.

På NO:n fortsätter vi med temat året och kommer nu in på vintern, advent och jul. Kom gärna in och titta i klassrummet på höstbilderna. Tyvärr kan vi inte sätta ut de i korridoren p g a förstörelse av tidigare alster.

Vi kommer se SVT:s julkalendern.

Nästa termin med under 5 dagar med början 22/1 kommer vi ha Skapande skola. Vår klass kommer arbeta med musikalen ”Matilda” tillsammans med 4X och 7X under ledning av Lars från Malmö Opera. Redan tisdag 11/12 kommer vår klass göra ett studiebesök på Operan. Vi kommer gå kl.8.30 och är tillbaka till lunch. Tisdag 18/12 kommer elever från 7X och läser sagor, fabler mm för oss.

Torsdag 13/12 är det Lucia och 2:orna kommer gå Lucia-tåg för oss.

Måndag 17/12 har vi på spår 2 julpyssel.

Fredag 21/12 är det skolavslutning. Barnen börjar kl.8.30 och slutar till lunch. Avslutningen kommer vara i stora idrottshallen. Ni vårdnadshavare är välkomna i mån av plats. Närmare information kommer senare.

Nästa termin startar onsdag 9/1-19 kl.8.30 och är en vanlig skoldag (slutar kl.13.30).

En del barn glömmer göra läxan. Var snäll och hjälp era barn att läsa varje dag och att ni tittar och skriver er signatur i Skoldagboken.

Snälla uppmana era barn att om det händer något på skola eller fritids ska de säga till en vuxen som arbetar på skolan!

God Jul och Gott Nytt År

Huseyin och Lena
Viktig information!
Vi har löss på spår 2.
Kolla gärna era barn.

Klassnytt v.45-48


Tiden bara rusar iväg! Halva terminen är redan gången!

Klassen fungerar mestadels väldigt bra. De är hjälpsamma, arbetar för det mesta väldigt bra och tar oftast med varandra i lekar på rasterna.

Vi fortsätter arbeta med bokstäverna. Målet är att vi ska bli klara med alla den här terminen. Även om inte alla bokstäverna skrivs på rätt sätt skriver barnen egna berättelser med bilder till i ”Berättelseboken”.

Angående läsläxan: Det är viktigt att barnen läser texten hemma så de kan läsa den med flyt, med inlevelse och kunna diskutera texten.

I matematik har vi nu arbetat med siffrorna 0-9. Siffrorna ska skrivas på rätt sätt. Hjälp gärna till där hemma också. Under denna perioden kommer vi arbeta med subtraktion inom talområdet 0-5, större än, mindre än, fler och färre. I veckan arbetade vi för första gången med mini-whiteboards, alla hade varsitt, och svarade på Ma-frågor t ex ”Hur många vita flaggor ser du på bilden?”. Alla barnen var engagerade.

Nytt tema är ”Året”, NO-tema, som vi börjar med v.46 och kommer jobba med terminen ut.

Vecka 46 är det ”Barnboksveckan”. På torsdagen veckan är det Nationella läsdagen. Vi kommer under veckan lägga mer tid på läsning i klassen.

Klassen kommer göra en gemensam adventskalender i vecka 47.

Tisdag 27/11 är det studiedag - ingen skola, fritids öppet som vanligt.

Höstliga hälsningar

Huseyin och Lena


Dammfriskolans föräldraråd


Jag vänder mig till dig utifrån min roll som rektor på Dammfriskolan.  Önskar du som jag ett ökat inflytande, svar på frågor, vill du hjälpa till?


En rad frågor ställer man sig som förälder till barn i skolåldern. Vi vet att ett starkt föräldraengagemang underlättar barnens skolgång och möjliggör ett fokus på studier för livet.


Vi bjuder nu in alla vårdnadshavare till vårt Dammfriråd.


Höstens möte äger rum den 8 november kl: 18.00-19.30 i aulan.

På programmet står:

  • Malmö skolrestauranger berättar och bjuder smakprov.

  • Digitalisering i skolan och elevers liv på nätet.

  • Öppen frågestund

Välkommen!
Nästa klassnytt kommer v.45. Ha en skön v.44!Glömde skriva att barnen lånat en bok hem som de eller ni vårdnadshavare tillsammans med barnet läser.

Ny info 17/10
På tisdag 23/10 ska vi ha nalle/gosedjursfest efter lunch. Tag med en nalle eller ett gosedjur. (På lördag 27/10 är det internationella nalledagen.)
Fredag 26/10 är Lena ledig. Huseyin är i klassen. Ingen läsläxa till denna dagen.

Inga Pokemonkort
Fr o m imorgon onsdag 17/10 får barnen inte ha med sig Pokemon-kort till skolan. Vi har sett att barnen inte rör sig på rasterna och när de kommer in från rasterna har flera spring i benen.Skolkatalog gratis
Ni vårdnadshavare ska nu ha fått inloggning till skolfoton. Skolkatalogen kan beställas gratis.

Extra information
Bedor har slutat i klassen. På måndag 8/10 får vi 2 nya elever; Seif och Aisha. Vi hälsar de och deras vårdnadshavare välkomna till vår klass.

Extra information
Från och med idag 1/10 arbetar Huseyin i klassen alla dagar. Ann arbetar nu bara i 3Z.
Barnen har för första gången läsläxa i boken "Den magiska kulan". Boken ska med till skolan VARJE DAG och ska förvaras i plastfickan tillsammans med läskortet. På kortet står vilken läxa de har och till vilken datum. I föräldrarutan är jag tacksam om ni eller någon annan vuxen skriver er signatur. Skriv gärna en kommentar om hur det gick för barnet att läsa. På fredagen skriver jag i den andra rutan.
                                                                           Klassnytt v.40-44

Tack alla ni som kom på föräldramötet! Många har redan haft introduktionssamtal. De har varit mycket givande!

I SO fortsätter vi som sagt med temat ”Mänskliga rättigheter”. Vi kommer nu börja arbeta med Barnkonventionen. 24/10 uppmärksammas FN-dagen med en tipsrunda för alla 1:or.

Barnen kommer fr o m v.40 få läsläxa i boken ”Den magiska kulan”. Det är viktigt att barnen läser texten varje dag, så att de kan läsa den med flyt på fredagen. Läs gärna tillsammans och prata om innehållet.

Vi fortsätter att forma bokstäver; både gemener och versaler och siffror.

Varannan tisdag går vi till biblioteket och lånar böcker som vi har som lådböcker i skolan.

I Ma laborerar vi inom talområdet 0-10. Vi arbetar med likhetstecknets och additionstecknets betydelse. Vidare kommer vi arbeta med begreppen hälften och dubbelt.

Torsdag 18/10 är det studiedag. Fritids är öppet som vanligt.

Vecka 44 är det lov från skolan. Fritids öppet.

Under fritidsverksamheten är 3-4 rum med olika aktiviteter: Spelrum, pysselrum, byggrum med Lego-programmering och ibland 4:e rummet med ”Just dance”.

Höstliga hälsningar

Huseyin, Ann och Lena
För vetskap:
Idag måndag 24/9 hände något på rasten som vi var tvungna att ta upp på lektionen. Vi pratade om värdegrunden och hur vi ska vara mot varandra, inte låta oss styras av andra. På grund av detta fick alla ena gruppens text i läsläxa.

Klassnytt v.37-39

Oj vad tiden går fort! Barnen har redan gått 3 veckor i skolan. Det är väldigt roligt att se att bara under dessa få veckorna har alla barnen utvecklats på ett eller annat sätt. Det ska bli fantastiskt roligt att få följa de och deras utveckling!

Vi har arbetat mycket med rutiner och regler. Bokstäverna V och I har vi hunnit med. Kommande bokstäver som vi kommer arbeta med är A och S. Sedan kör vi på med de andra. I Ma har vi arbetat med siffrorna 0, 1, 2 och 3. Vi fortsätter med de andra siffrorna.

Första riktiga läxan får barnen måndag 10/9 läsläxa ”Skolan” som de har till fredag 14/9. Skoldagboken ska signeras i föräldrarutan av er vårdnadshavare varje vecka. Varje vecka kommer barnen få en ny läsläxa på tisdagen (ev. redan på måndagen) till fredagen.

Som tema på SO kommer vi arbeta med ”Mänskliga rättigheter” v.37-43. På fredagar (de flesta) kommer vi se ”Lilla Aktuellt skola”.

Jättebra att ni vårdnadshavare hjälper era barn att ta med idrottskläder, skor och handduk. Vore även bra om de barn som har långt hår har håret uppsatt på idrottslektionerna.

I tisdags var vi på Malmö Live och såg föreställningen ”Vilket skomakeri!” med Kulturskolan. De flesta tyckte om den. Det fungerade ypperligt, förutom att bussen stod precis vid en trafikerad cykelbana. Efterarbete syns i kapprummet med teckningar från besöket. Kulturskolan kommer till oss och håller i ”Pröva på” på torsdag 13/9 och fredag 14/9, då barnen får prova på dans, teater, bild, film och musik.

På måndag 10/9 startar vi med introduktionssamtalen. Har ni inte tecknat er för en tid gör det så fort som möjligt. Samtalen kommer äga rum i klassens grupprum. Välkomna!

Tisdag 11/9 ska vi till Fair play och prova på att spela tennis under ledning av 2 tennisinstruktörer. Barnen ska ha idrottskläder, skor och handduk med sig. Vi går direkt på morgonen och kommer hem till lunch.

Torsdag 13/9 är det Skoljoggen i Pildammsparken för hela skolan kl.13. Vi springer en runda. En personal från klassen är med under rundan. Den andra tar emot barnen vid målgång. Vi beräknar vara tillbaka på skolan ca kl.13.30. Det vore bra om barnen är klädda i bekväma kläder och bra skor att springa i redan när de kommer till skolan på morgonen. De får gärna ha med sig vatten i en NAMNAD FLASKA.

Onsdag 19/9 är det föräldramöte kl.17.30-19.00. Vi börjar gemensamt alla 1:or i aulan  med information och går sedan till klassrummet där föräldramötet fortsätter med information om klassen, vårt arbete, målen år 3, information från fritids, m m.

Onsdag 26/9 är BÅDE SKOLA OCH FRITIDS STÄNGT p g a studiedag.

Ann, Huseyin och Lena
Tillägg till Klassnytt v.34-36

Tisdag 4/9 ska alla 1:or åka till Malmö Live och se en föreställning inför Pröva på-dagarna 13/9 och 14/9. Vi åker direkt på morgonen och kommer tillbaka till lunch.Klassnytt vecka 34-36

Nu har vi gått några dagar i skolan. Det har fungerat väldigt bra. Vi håller på att arbeta in våra rutiner. Vi väntar med läs- och Ma-läxa. Läxor kommande veckor är att visa sin mapp varje dag för er vårdnadshavare och visa Skoldagboken.

I matematik har vi arbetat med hur man formar siffran 0 och 1. Under kommande veckor fortsätter vi med att forma de andra siffrorna.

Under svensklektionerna kommer vi att arbeta med bokstäverna V, I, S, A och hur dessa formas.

Janet, vår specialpedagog, gjort bedömningsstöd i svenska på alla barnen enskilt, vilket betyder att hon har kartlagt alla barnen vad de kan vad gäller bokstäver, ljud och läsning.

I tisdags var vi på vårt skolbibliotek och lånade böcker som vi har i skolan. Vi kommer gå dit varannan tisdag jämna veckor.

Någon gång i vecka 35 kommer introduktionssamtalslista sättas ut utanför klassrummet där ni tecknar er för en tid. Skriv också om ni behöver tolk och på vilket språk. På samtalet närvarar elev, vårdnadshavare och lärare.

Fredag 31/8 kl.11.00 är det fotografering, både klassfoto och enskilda foton.

Soliga hälsningar

Huseyin, Ann och Lena