Klass 1Y


klasslärare: Eva Lundqvist   mail:      eva-christina.lundqvist@maimo.se         klasstelefon: 072-9672713

fritidspedagog: Pia Svensson     fritidstelefon spår 2: 072-1581152
Extra klassnytt  måndag 10/6-19

Idag hade vi en mycket trevlig rundvandring på teater Hipp. Vi fick uppleva att vara på scenen, träffa teaterarbetare, titta in där de jobbade med peruker, masker och hattar, vi fick klä ut oss i olika scenkläder och se den över 100 år gamla, vackra hissen som Gustav den andre åkte i första gången. 

När vi åkte bussen åter till skolan hamnade vi mitt i avstängningen av centralen. Bussen åkte inte ner med oss där, utan vi fick alla gå av innan. Vi ställde oss bakom ett hus ett tag. Sedan fick vi besked att lämna platsen. Vi gick till Gustav Adolfs torg, tog bussen till Triangeln, sedan ny buss till Dammfri. Det hela gick mycket lugnt och barnen gick fint på led hela tiden. Barnen blev säkert påverkade av detta på olika sätt. Vi samtalade länge i klassrummet. Jag tog reda på vad som fanns att veta om händelsen. Sedan fick barnen berätta om sina upplevelser. Imorgon följer jag upp det vi upplevt. Likaså under resterande skoldagar. Prata med era barn därhemma. Ni kan som vuxna ta del av det som hänt via olika nyhetskanaler.

Fredag 14/6 är det som skrivet skolavslutning. Ett tillägg är att vi går upp till klassrummet igen efter den gemensamma avslutningen på skolgårdens Amfiteater. 

Vänliga hälsningar
EvaKlassnytt v.23-24

Här kommer lite mer information.
Fredag 7 juni ska vi ha Gosedjursfest/Maskottfest. Det innebär att barnen tar med sig ett gosedjur till skolan. Skrivläxan är att skriva om gosedjuret. Barnen får presentera sitt gosedjur i klassen. 

Skolbiblioteket vill ha in alla låneböcker. Under sommaren har stadsbiblioteket en läskampanj. Barnen lånar och läser ett antal böcker, skriver kort om dem och får sedan en egen bok. Det gäller att hålla läsningen vid liv under sommarlovet och detta är ett utmärkt sätt.

Måndag 10 juni böjar barnen kl.8.20!!! Vi samlas på lilla skolgården och går direkt! Vi ska till Dramatiska teatern på Hipp för att göra ett besök bakom kulisserna. Det ska bli mycket spännande! 

Fredag den 14 juni är det skolavslutning. Barnen samlas kl.9.00 i klassrummet. Därefter går vi ner till Amfiteatern på vår skolgård för gemensam avslutning åk F-6. Föräldrar är hjärtligt välkomna! 1-orna kommer sjunga Pippis sommarvisa. När vi är klara med den gemensamma avslutningen är skoldagen slut. Ledningen kommer med mer information.

Jag tackar för ett fint läsår med era härliga barn och önskar er en Glad och avkopplande sommar! 
Eva   

Klassnytt   v.22-24

Vi fortsätter med temat insekter/småkryp/miljö fram till skolavslutningen. Vi har skrivit en gemensam faktatext om bin. Barnen får också titta närmare på något annat småkryp som de väljer individuellt. Många i klassen har reagerat på all nerskräpning och vill ha en skräpplockardag, så det är inplanerat i v.24. 

Nu under sommaren är det viktigt att barnen läser. Gå gärna till biblioteket, de brukar ha sommarsatsning på barn och läsning. 
I matematik arbetar vi med addition och subtraktion upp till 20, men utan 10-talsövergång. I halvklass kommer barnen att använda enkronor och tiokronor för laboration. I sommar kan ni gärna låta barnen använda pengar när de ska betala i affären. De kan räkna ut, med er hjälp, om allt stämmer. Träna klockan analogt hemma när tillfälle ges.

Måndag 10/6 kommer vi besöka dramatiska teatern på Hipp. Där får vi en visning bakom kulisserna. Detta ingår i projektet "skapande skola". OBS! Vi går direkt kl.8.30.

Tisdag 28/5 är det Parkdag för alla på lågstadiet. Vi i Y-spåret går till Mölleplatsen. Alla i 1Y har valt att ta med egen matsäck. Se till att de har med sig gott om dryck och gärna något att sitta på. Vi börjar och slutar som vanligt.
Torsdag 30/5 är det helgdag.
Fredag 31/5 är det lovdag. Fritids öppet.
Torsdag 6/6 är det helgdag/Sveriges Nationaldag. Fredag 7/6 är det vanlig skoldag.
Fredag 14/6 är det skolavslutning. Information kommer från skolans ledning.
Åk 1 kommer att sjunga Pippis sommarvisa på avslutningen.
Nästa läsår börjar barnen torsdag 15/8. 

Vänliga hälsningar
Eva  

Information om våra läsgrupper       8/5-19

Vi har startat med läsgrupper 2ggr/v. Det innebär att vi har delat klassen i fyra grupper med en pedagog i varje. I gruppen läser barnen en gemensam bok/text. För att förbereda god läsning i gruppen ska de läsa texten innan. De kan behöva en vuxens stöd hemma med detta. De läser här i skolan i läsgruppen på måndagar och tisdagar. Det innebär förberedande läsning hemma på måndag till tisdag. Sen får de en ny text från tisdag till nästa måndag. Då har barnen flera dagar på sig. Det ska vara en lagom utmaning för barnen. Vi fördjupar oss i textens innehåll här i grupperna för att öka läsförståelsen. Kontakta mig gärna om ni har frågor och funderingar kring läsläxan. Läsgrupperna kommer pågå terminen ut.                   mvh Eva

Klassnytt v.18-21

Idag gick vi på "trafikpromenad" där barnen visade att de kunde de trafikskyltar vi jobbat med, plus ännu fler. De fick visa att de gör rätt när de går över ett övergångsställe. Under promenaden la barnen märke till att det låg så mycket skräp överallt. De ville ha en skräpplockardag. Det passar bra sa jag eftersom vi ska gå ut och leta efter småkryp i vårt närområde. Det hör i högsta grad till vårt miljötänk. Bra att barnen får känna att de kan påverka skolverksamheten.

Jag fortsätter att högläsa H.C. Andersens sagor i klassen.

Vi har börjat med läsgrupper. Barnen ska leta upp "nya ord", dvs ord som de inte vet vad de betyder. Skriva upp dem, samtala om vad de betyder och anteckna det. Detta är ett sätt att fördjupa läsförståelsen.

I matematik fortsätter vi med volym. Barnen ska mäta själva och förstå vad liter och deciliter är. Om ni bakar hemma så låt barnen vara med och lära sig. Sen kommer vi också arbeta mer med subtraktion upp till 20 och likhetstecknets betydelse när man svänger om uträkningarna, ex 19-_=20, 15=17-_ osv...... Vi fortsätter med mönster och olika talrader. Vi kommer att använda olika material för att arbeta konkret.

Vi startar med miljötema. Först går vi ut och upplever naturen. Vi letar upp små kryp och artbestämmer dem. Och vi ställer oss frågan vad de är bra för? Barnen får göra en faktatext om sitt kryp. Till detta jobbar vi med bild.

onsdag 1 maj är lovdag
onsdag 22 maj är studiedag, fritids är öppet

Eftersom nästa vecka v.18 bara innehåller fyra skoldagar och jag dessutom är ledig på måndag (vikarie), så blir det ingen skriven läxa denna vecka. Läsa ska de göra dock, har jag sagt till dem.  

Jo, vår klasstelefon är ur funktion, så var vänliga ring till fritidsnummret  istället om ni behöver. Telefonen ska fungera igen mot slutet av v.18.

Solvarma hälsningar från Eva
KLASSNYTT v.15-17

Vi fortsätter med temat trafik. Barnen ser trafikfilmer som handlar om att bli "Gatsmart". I vecka 17 går vi en promenad i närområdet. Vi letar efter trafikskyltar, ser var det är lämpligt att gå och går över övergångsställen. Barnen får visa vad man ska tänka på när man går över. 

I matematik fortsätter vi med volym. Deciliter och liter är det. 

Jag högläser ur H C Andersens sagor.

Barnen kommer att läsa i läsgrupper. 

Under v.17 kommer mer information.

V.16 påsklov t.o.m. 22/4

Vänliga hälsningar från Eva

 Teatern: Kejsarens nya kläder
Tyvärr kan vi inte göra någon planerad pjäs just nu. Teaterpedagogens mamma har avlidit, så tiderna med henne blir inställda. Förhoppningsvis blir det av under åk 2, men då en annan pjäs. 


Påminnelse till er som inte skrivit upp er till barnens utvecklingssamtal. Var vänliga och skriv på samtalslistan utanför klassrummet. MVH Eva


Klassnytt v.13-15

Nu är jag tillbaka på 100% igen och det känns mycket bra!

Som ni ser i Skoldagboken ser Veckoläxan annorlunda ut. Barnen har fått ett grönt läxhäfte och i det är det en ny uppgift varje vecka. Nu v.12 ska de skriva titel på den bok (lånebok eller en egen vald hemma) de läser hemma och sedan skriva vad den handlar om.

Barnen ska läsa 15 min varje dag ur sin lånebok/egen vald bok. Miniboken kommer vi enbart arbeta med i skolan.

Vi lånar i skolans bibliotek varje torsdag i udda veckor ( v.13,15....osv). Flera barn har inte med sig sina låneböcker när vi har bibliotekstid, och får då inte låna nya. Var vänliga och hjälp barnen att få med sig sina låneböcker. 

Nu finns tiderna uppsatta utanför klassrummet  till barnens utvecklingssamtal. Det är ett trepartsamtal där eleven, vårdnadhavare och lärare är med. När ni bokat tid, så skickar jag hem en lapp som ni ska fylla i tillsammans med ert barn, och ha med till vårt samtal.
Samtalet beräknas till max 30 min. Den tiden är lagom för barnen.  

På fredag 29/3 kommer en dramapedagog från Drömmarnas hus till oss. Vi ska ha dramalek under en lektion.

Teater: Den 10/4 är det uppstart med teaterpedagog Anna Rasegård. Vi ska träna och sedan spela upp en H.C.Andersen-saga. Jag ska börja titta på rollerna och sången vi ska träna. Barnen kommer antagligen få lite träningsläxa med sig hem. Vi kommer spela upp för er föräldrar i aulan tisdag 4/6 kl.18.00. Barnen ska samlas där en halvtimme innan. Dagen efter ska vi spela upp för några klasser på skolan. Det blir under skoltid. Det ska bli mycket spännande och roligt tycker vi. Jag ska i samband med detta högläsa ur H.C.Andersens fantastiska sagovärld. Likaså ska vi ta reda på vem författaren var. Jag kommer skriva löpande om hur det går med vårt teaterprojekt. 

Vänliga hälsningar från Eva
Klassnytt v.10-12

Nu är jag tillbaka i klassen på halvtid fram till 19 mars. Från den 20 mars går jag över till heltid igen. Det känns mycket bra att vara tillbaka! 

Under dessa veckor fortsätter vi med temat Yrken. Därefter går vi över till temat Trafik. Jag kommer skriva mer om detta i nästa Klassnytt. 

Barnen har gjort Skolverkets bedömningsstöd i matematik när jag har varit borta. Jag ska nu sätta mig in i resultaten. Det kommer ett i ämnet svenska också framöver. 

Som det ser ut i skrivande stund, är det Rebecka som vikarierar på mina 50%. 

Det är studiedag måndag den 18 mars. Fritids är öppet. 

I slutet av v.12 kommer jag att sätta upp tider till utvecklingssamtal för er och barnen. Jag sätter upp den utanför klassrummet. Mer information kommer. 

Nu när jag är tillbaka märker jag att mycket hänt när jag varit borta. T.ex. har skrivningen utvecklats så positivt.... Det är en del för mig att sätta mig in i igen.

Jag kommer att vara i klassen på måndag, torsdag och fredag förmiddag. På tisdagar och onsdagar blir det en stund efter barnens lunchrast.

Vänliga hälsningar från Eva


Klassnytt  v.5-9

Det har varit två intensiva dagar med Skapande skola och vår Peter Pan-pjäs. Nästa tre gånger är 8/2, 13/2 och 14/2.

Sen är det så att jag ska opereras och kommer vara sjukskriven cirka en månad. Jag berättade det för barnen idag och sa att det är planerat sen tidigare, inget allvarligt. Pia är här som vanligt och en vikarie som heter Rebecka. Hon har vikarierat mycket här på Dammfri och har god erfarenhet. 

Arbetsområden:
¤ tema yrken
¤ mäta i cm och m, kunna uppskatta
¤ talområdet 0-100, räkna 10-tal, beräkna hälften, lägesbeskrivningar, addition med 10-kamraterna och kopplingen till 10-talen  ex. 1-10, 2-20, 3-30, 4-40 ...........osv.

Nu är vi klara med att skriva och forma alla bokstäver. Det frigör mer tid till läsning och skrivning.
Läxan skrivs som vanligt in i Skoldagböckerna. 

Ni kan nå Pia på Fritids telefonnummer och Rebecka på klasstelefonen.

Ni föräldrar kan stötta ert barn genom att läsa tillsammans. Stanna upp efter cirka 1-2 lästa sidor och samtala om texten, handlingen, nya ord (ordförståelse), gissa fortsättningen, göra sammanfattning eller dra paralleller till sitt eget liv. Det finns många sätt att utveckla och fördjupa förståelsen när man läser. Ni kan skriva meddelanden till varandra hemma. Detta är lite förslag.

Fredag 15 februari är det studiedag.
Vecka 8 är det lov.

Vänliga hälsningar
EvaKlassnytt v.2-4

God fortsättning på det nya året och jag hoppas alla haft ett vilsamt jullov. Nu går vi in i 2019.
Vi kommer arbeta med årstiden vinter, barnens födelsedagar, våra månader och veckodagar. 

I matematik repeterar vi klockans analoga tider. Vi kommer jobba  med jämna/udda tal och subtraktion. 

Vi kommer starta med veckans mening/meningar. Ni kommer se det i barnens Skoldagböcker. Likaså kommer där finnas en fråga att svara på om handlingen i Miniboken. 

Vi startar Skapande skola med att gemensamt titta på filmen Peter Pan. Det innebär att vi inte kommer ha idrott torsdag den 10 januari, för att ge utrymme till att se filmen gemensamt. Tisdag och torsdag 22-23 januari arbetar vi i samverkan med 4y och 7y och personal från Malmö dramatiska teater. Barnen kommer ha valt vilken grupp de är intresserade av att vara med i. 

I v.4 startar vi upp arbetsområdet Yrken. Det ska bli intressant. Vi börjar med att ta reda på vad barnen vet. Sedan vad de är nyfikna på att få reda på mer om och till sist vad de har lärt sig. 

Bibliotekstid har vi fortsatt på torsdagar i udda veckor. Var vänliga och se till att barnen har sina låneböcker med sig då. Och som vanligt ber jag er att läsa med era barn minst en kvart varje dag. 

Vänliga hälsningar från Eva och Pia

Tillägg: avslutningsdagen fredag 21/12: Vår lunchtid har blivit ändrad, så barnen slutar kl.11.15!

Veckonytt   v.51
Nu är vi komna till vår sista vecka innan jullovet. Avslutningsdagen är fredag den 21 december. Barnen börjar som vanligt kl.8.30 och slutar efter lunch kl.11.30.

Åk 1, 4 och 7 har gemensam avslutning i stora idrottshallen, med början kl.8.40. Föräldrar är välkomna i mån av plats. Det betyder att vi säger bara ett snabbt "God morgon" och går iväg direkt. Ingången till stora idrottssalen går genom flickornas omklädningsrum.

1-orna bidrar med en julsång på avslutningen. De har texten i sina samlingsmappar i skolväskan. Träna en liten stund varje dag hemma.

Vårterminen börjar onsdag den 9 januari enligt schema.

Jag tackar för en mycket trevlig och rolig termin. Klassen är så fin att jobba med och barnen har gjort fantastiska kunskapsframsteg i skolan!

Barnen får låna böcker även under jullovet, så håll läsningen vid liv. Låt dem också skriva vid tillfälle.

Ta en titt på väggarna utanför klassrummet, där nya skolarbeten sitter uppe.

Vi önskar er en skön och avkopplande jul!

MVH Eva och PiaVeckonytt v.49-50
Tiden går fort och snart är det jullov för barnen. Avslutningsdagen är fredag 21 december. Barnen slutar till lunch den dagen. Jag återkommer med information.

Vi har satt upp lite på väggarna utanför klassrummet. En gemensam höstbild med tryckta löv från vårt skolträd som är en platan. Sen ser ni också att vi jobbat med mönster, som barnen gjort tillsammans.

Vi har gjort en egen adventskalender, där alla barn har skrivit en gåta eller en fråga. Dessutom har vi en Snällkalender från Friends. Varje dag har vi ett uppdrag som ska främja vänskap.

Jag har sagt till att barnen ska lämna Pokemonkorten hemma. De flesta klasser har förbjudit dem. Jag tycker det är viktigt att barnen rör på sig mer på rasterna. De kommer ofta inte ut i tid för de håller på med sina kort. Likaså har de svårt att avsluta och komma in direkt till lektion. Detta trots många tillsägelser.

Vi fortsätter med temat Årstider och vad som hör julen till. 

Barnen kommer få en skrivläxa också f.o.m. v.49. Den klistras in i Skoldagboken. Det är så roligt när ni föräldrar skriver en liten kommentar i Skoldagboken till fredagarna. 

Vänliga hälsningar
Eva

EXTRA INFORMATION: Nu på fredag, 23/11-18, ska vi gå på teater på Hipp och se Karl Bertil Johnssons julafton. Föreställningen börjar kl.10.30. Det betyder att vi inte äter på skolan. De barn som vill kan ta med egen matsäck. Annars får de medhavd utflyktsmat från vårt kök. Var vänliga och kryssa i det alternativ som ni väljer på den lapp barnen har med hem imorgon, tisdag. Den behöver lämnas till mig redan på onsdag, så kökspersonalen vet hur mycket de ska förbereda.  mvh Eva 


fredag 9/11:  På spår 2 har det dykt upp löss..... Var vänliga titta igenom era barns hår!


Klassnytt       v.45-48

Nu har barnen haft ett välbehövligt lov. Vi hade en bra tipsrunda tillsammans alla 1-or. Halloweenfesten var också rolig med "alla småspöken".

Vi kommer arbeta med temat Året fram till jul. Idag har barnen skrivit sina födelsedatum, år och årstid. 

När det gäller läsläxan, så är det viktigt att det blir en djupläsning. Barnen ska inte bara kunna läsa texten med flyt, utan även kunna beskriva händelser/miljöer från Minisagan och kunna dra paralleller till sina egna erfarenheter. 

I matematik arbetar vi nu laborativt upp till talet 10. Vi jobbar med begreppen fler - färre(mindre antal) och ger oss in på subtraktion. Vi har börjar rita sk Räknesagor, där något/någon försvinner. Sen lägger vi till att subtraktion också använd när man talar och skillnad. 

När det gäller att skriva bokstäver så kommer vi gå igenom två per vecka ungefär. 

Barnen skriver sagoböcker i egen takt. Nästa vecka, v.46, är det Barnboksveckan och då lägger vi extra tid och fokus på böcker, sagor och historier. 

Vi kommer göra en Klassens adventskalender. Sen kommer vi även ha en Snällkalender från Friends.

OBS! Tänk på att det är OLIKA telefonnummer till klasstelefonen och fritids telefon.

Imorgon är det Dammfrirådet kl.18-19.30 i aulan. Alla föräldrar är välkomna. Där kan ni ta upp sådant ni tycker är viktigt på skolan.

Vänliga hälsningar
EvaExtra information v.43

Nu på fredag, 26/10, ska vi ha en liten klassfest. Festen börjar direkt på morgonen. De som vill klä ut sig kan vara utklädda redan när de kommer på morgonen. OBS att det är frivilligt att klä ut sig! Vi ska ha roligt tillsammans med lekar och musik. 

Barnen har sin läxa till torsdag istället denna vecka! De har skrivit det i sina Kontaktböcker. Kom ihåg att skriva på som förälder redan på onsdag denna vecka. Skriv gärna en kommentar hur det fungerar med hemarbetet.

Var noga med att lämna era barn i tid till skolan. Om barnen är 10 minuter eller mer försenade måste jag registrera det.

Jag önskar er alla ett skönt höstlov! Nästa Klassnytt kommer i v.45.

Vänliga hälsningar från Eva och PiaKlassnytt     v.40-44 

Tack alla ni som kom på föräldramötet. Många av er har nu haft sina introduktionssamtal. De har varit mycket givande.

Vi fortsätter att arbeta med Barnkonventionen. Den 24/10 uppmärksammar vi FN-dagen med en tipsrunda för alla barn i åk 1. 

Nu har barnen fått sina läseböcker om Mini och hans äventyr. De har läsläxa ur den varje vecka. Träna läsningen varje dag. Det är bra för ert barns läsutveckling att läsa ca 15 min/dag. Läs gärna tillsammans och prata om innehållet.

I matematik laborerar vi med talområdet 0-10. Vi arbetar med likhetstecknets och additionstecknets betydelse. Därefter arbetar vi med begreppen dubbelt och hälften.

Cirka var annan vecka skriver vi en text/diktering tillsammans. Den får barnen sen i läsläxa.

Barnen skriver bokstäver i sin Cirkus ABC- bok. Vi laborerar med de bokstäver vi gått igenom. Det är viktigt att de formar bokstäverna rätt för att sedan kunna få flyt på sina egna skrivna texter. 

Vi fortsätter med bibliotekstiden var annan torsdag, udda veckor. Hjälp barnen att komma ihåg sina låneböcker den dagen.

Torsdag den 18 oktober är det studiedag. Skolan är stängd. Fritids är öppet. 

Vänliga hälsningar från EvaKlassnytt v.37-39


Det var ett lyckat besök på Malmö Live. Torsdag och fredag förmiddag ( 13-14/9) kommer Kulturskolan hit till oss i ettorna och har "Pröva på"- verksamhet. Barnen kommer att delas in i mindre grupper och får prova på sex olika verksamheter. Det är teater/film, teater, dans, musik, bild och teater/dans. Det ska bli mycket roligt! 

 Sen inte nog med detta för på torsdag eftermiddag (13/9) springer vi skoljoggen. Hela skolan springer i Pildammsparken. Se till att era barn har joggingskor på sig denna dag. Duscha gör de hemma. Skolan slutar som vanligt kl.13.30.

Bibliotekstiden är flyttad pga Kulturskolans verksamhet, så vi lämnar och lånar nya böcker på onsdag 12/9 istället. Se till att era barn har med sig sin hemlånade bok. 

Var vänliga och skriv upp er på ett introduktionssamtal. De startar v.37.....

Läxor blir sporadiskt nu i början av terminen. Titta i barnens skoldagböcker på måndagen, då de skriver ner information och "Kom ihåg" i skolan den dagen. Skriv på i föräldrarutan på torsdagen så jag vet att ni läst där och eventuellt hjälpt era barn med läxa. Titta också i deras blå mappar i väska dagligen. Det kan dyka upp information i pappersform och läxor där.

Tisdag den 18/9 går vi till Fair Play och spelar tennis/innebandy. Barnen ska ha med sig gympakläder och handduk till dusch efteråt. Se gärna till att de har gympaskor för inomhusbruk. Vi har vår idrottslektion som vanligt på torsdagen. Det är bara bra att röra sig lite extra.

Föräldramötet är onsdag den 19/9 kl.17.30-19.00. Alla ettors föräldrar samlas i aulan först för gemensam information. Sedan går vi till respektive klassrum. Jag kommer att berätta om skolverksamheten och Pia berättar om fritidsverksamheten mm. Säg till mig i god tid om ni behöver tolk. Välkomna!

Onsdag den 26/9 är det studiedag och även en stängdag, vilket betyder att skola och fritids är stängt!


Vänliga hälsningar
Eva


 

Klassnytt i klass 1Y!    v.34-36

Nu har vi gått några dagar i skolan och det känns bra. Vi håller på att arbeta in våra rutiner. Det dröjer lite till innan barnen får läxor. Om de har varit borta kan det ligga något arbete i den blå mappen i väskan som ska göras hemma. Likaså kan ni titta i deras röda skoldagböcker. 

Janet, vår specialpedagog, håller på med bedömningsstödet i svenska nu. Det innebär att vi kartlägger hur mycket barnen kan om bokstäver, dess ljud och eventuell läsning.

Det är klassfotografering fredag 31 augusti. 

I nästa vecka (v.35) kan ni skriva upp er på en tid för trivselsamtal. Tiderna finns utanför klassrummet. Samtalet beräknas till 30 minuter och det är barnet, vårdnadshavare och lärare närvarande. Säg till om ni behöver tolk till samtalet. 

På torsdagar i udda veckor har vi bibliotekstid här på skolan. 

Vänliga hälsningar
Eva Lundqvist
Pia Svensson                        Håll er uppdaterad på denna sida, då det kan tillkomma information!