Klass 3Y


Välkomna till klass 3y!


Hej,

 

Föräldramöte

 

Är planerad för onsdagen den 31/1. Under mötet ska vi bland annat prata om klassresan samt hur vi ska samla in pengar för den. Vi har några förslag men det hade varit bra om ni också kunde komma med några ideér. Mötet börjar 17.00 och beräknas ta en timme.

Utvecklingssamtal

Jag nämnde tidigare att vi skulle ha utvecklingssamtalen i samband med de nationella proven. Det har ändrats nu och vi kommer istället ha dem mellan sportlovet/påsklovet. Det vill säga v.9-v.12. Tiderna för samtalen kommer senare. Jag kommer erbjuda samtal för de som är intresserade av att prata om den nationella proven efter de är avklarade.

 

Idrott torsdagar

Enligt timplanen ska barnen ha 90 minuter idrott i veckan . Vi har tidigare haft 60 minuter i idrottssalen och 30 minuter i klassrummet där vi bland annat haft yoga och massage. Jag och Markus har diskuterat och kommit fram till att vi vill ha extra idrott där fysisk rörelse är i fokus. Därför kommer vi dela i klassen på torsdagar där Markus kommer köra 30 min idrott och jag kommer ha den andra halvan och kommer jobba mer en till en. Ni behöver inte packa med idrottskläder och barnen behöver inte duscha efter. Däremot är det bra att de har kläder de lätt kan röra sig i de dagarna. Markus kommer att ha idrott oavsett väder. Vid regn/snö/oväder kommer han att vara inne.

Skapande skola

Är ett projekt som vi jobbar med på hela skolan. Tanken är att vi ska arbeta åldersblandat för att på så sätt skapa en tryggare skola. Era barn samarbetar med årskurs 6 och 9 och idag hade vi vår första träff. Nästa träff är nästa vecka på tisdag, veckan därefter på onsdag osv fram till fredagen den 9/2 då vi avslutar projektet. Det finns mer att läsa på skolans hemsida samt att vi kommer förklara mer under föräldramötet. 

 

Romersk-katolska kyrkan

Onsdagen den 7/2 ska vi till den romersk-katolska kyrkan. Vi har tidigare besökt en protestantisk kyrka och kommer därför gå till en katolsk kyrka så att barnen kan lära sig skillnaderna och likheterna. Vi börjar som vanligt 8.30.    

 

Ha en fortsatt trevlig dag!

 

Mvh

Hamid & Markus (15/1-18)Hej,

 

Fair play

 

Nästa onsdag ( 6/12) ska vi till fair play och testa på att spela tennis och bandy. Vi ska vara där 9.00 och beräknas vara tillbaka runt lunch. Ni behöver inte packa med någon matsäck men gärna fukt och vatten. Det är inget krav för ombyte men om barnen vill så får de gärna komma ombyta på morgonen, på så sätt hinner vi utnyttja tiden maximalt.  Vi kommer att gå från skolan 8.30 så var god och kom i tid.

 

Synagoga

 

Torsdagen den 7/12 kommer vi besöka synagogan. Detta eftersom vi arbetar med temat religion. Vår ambition att även besöka en katolsk kyrka samt moskén. Barnen behöver inte ha med sig någon matsäck men gärna frukt och vatten. Vi kommer gå från skolan runt klockan 9.00 och beräknas vara tillbaka till lunch.

 

Ha en fortsatt bra dag!

 

Mvh

 

Hamid (28/11-17)


Hej,

Jag har fått en tjänstetelefon och ber er att ringa eller smsa till den i fortsättningen. Nr är: 0732323958.

Jag kommer vara anträffbar följande tider:

mån: 8.30-15.00

tis: 8.30-16.30

ons: 8.30:16:30

tors: 8:30-14.00

fre: 8:30-14.00


Ha en fortsatt trevlig dag!


Mvh


Hamid (15/11-17)Hej,

 

På fredag ska vi till Malmöhus för att lära oss mer om Malmö. Vi behöver vara där klockan 9.00 vilket innebär att barnen kommer börja tidigare den dagen, närmare bestämt 8.15. Rundan kommer vara klar klockan 10.00 och barnen kommer därför att äta mat i skolan. Ni får gärna packa med extra frukt och en vattenflaska.

 

Ha en fortsatt trevlig dag!

 

Mvh

 

Hamid        (7/11-17)


Hej,

 

Jag kommer att vara tjänstledig måndag-onsdag nästa vecka och kommer därför inte kunna svara på era mail eller ta emot sjukanmälningar. Jag kommer att vara tillbaka på skolan torsdagen den 26/10.

 

Trevlig helg!

 

Mvh

 

Hamid (20/10-17)


Hej,

 

Vill påminna er att försöka sköta inbjudningar till kalas utanför skolan. Jag har skickat ut klasslisata där alla nummer finns, ni kan vidarebefordra det här mailet eller gå med Dammfriskolans 08or på facebook. Det är en sluten grupp som Helena Thalen startat.

 

Ha en fortsatt bra dag!

 

Mvh

 

Hamid (16/10-17)


Hej,

 

Jag har lagt upp barnens första läxa på deras drive. Jag har visat dem hur de ska göra för att komma in på sin drive men det hade varit bra om ni nu i början hjälpte dem lite.

 

Ha en fortsatt bra dag!

 

Mvh

 

Hamid (10/10-17)Hej,

 

Nu vet jag mer om rutinerna för datorerna på morgonen och eftermiddagen. För de som är på morgonfritids, det vill säga de som kommer innan 8.00, finns möjlighet att ha dem i stängningsrummet tills barnen börjar skolan. Kommer ni några minuter efter 8.00 så går det säkert att låsa in era datorer i stängningsrummet men personalen på fritids har inte möjlighet att hjälpa de som kommer senare. Det innebär att det bästa för er  som inte har morgonfritids är att vänta till skolan börjar innan ni tar hit era barn. På eftermiddagen (13.30) kommer jag låsa in datorerna i ett skåp som finns i grupprummet. När barnen ska hem ber de en pedagog öppna skåpet så de kan ta sina datorer, de som går till stängningsrummet får ta med sig datorn dit.

De har fått sina lösenord idag och kan börja använda sina datorer. Jag kommer under morgonendagen förklara lite mer för dem hur de kan använda datorerna, de olika funktionerna samt ge en läxa som kräver att de använder sin chromebook.

 

Ha en fortsatt trevlig dag!

 

Mvh

 

Hamid (9/10-17)


Hej,

Tack för ett trevligt möte igår (tisdag). Nedan kan ni läsa vad vi pratade om.

·         Rutiner för datorerna. Barnen ska ta med sig dator varje dag till skolan utan laddare. Efter skoldagen tar de hem datorn och laddar den. Detta ska ske varje dag då vi ska försöka använda datorerna i samtliga ämnen. Datorerna stannar hemma tills på måndag. På måndag kommer Andreas och ger barnen lösenord. Det fanns en viss oro kring hur barnen skulle hantera sina datorer på morgonfritids. Jag har tagit upp detta med Monica och hon ska undersöka hur vi kan göra. Jag återkommer så fort jag vet mer.

·         Tobias Widerberg (Ludvigs pappa) kommer vara klassförälder under läsåret. Han kommer även ansvara för klasskassan. Vi pratade om en klassresa i slutet av årskurs 3. Ett alternativ som vi pratade om var att hyra en stuga över en natt. Vad tycker ni andra om idén? Tror ni att era barn hade gillat det? Hade de klarat sova en natt utan er? I börja av vårterminen får vi träffas igen och bestämma var vi ska åka.  

·         Vissa upplevde att fritids blivit lite stökigt och att barnen alltid gjorde samma saker. Detta har främst berott på brist av personal, omfördelning av personal samt att Ann och Inger varit sjukskriva. Deras ambition är att starta upp med fler aktiviteter under resterande del av hösten.  Information om när utedagarna startar kommer att komma. Marcus kommer även starta en grupp där fokus kommer ligga på fysiska aktiviteter. De som vill medverka får gärna ta med kläder som är anpassade för fysiska aktiviteter varje tisdag och torsdag.

·         Det påpekades att tallrikarna och besticken i matsalen inte alltid vara rena. Jag har lyft det med matpersonalen och förhoppningsvis blir det en förbättring.

·         Tänk på att packa med regnkläder samt extra kläder till era barn. Det har börjat bli mycket kallare och det är bra om de har något att byta om till om de får sina kläder blöta.

·         Det kommer att vara slutbesiktning i idrottshallen under novemberlovet. Vi kommer även att få nya skåp och nya bord efter lovet.

·         De nationella proven kommer att vara mellan v.11-v.20. Under den tiden kommer det vara svårare att få ledigt.

·         Jag har nu startat klassidan på skolans hemsida. Kommer lägga samma information som jag mailar ut där. http://dammfri.skola.malmo.se/ är länken till skolans hemsida. Klicka på klassidor och sedan vidare på 3y.

Ha en fortsatt trevlig dag!

 

Mvh

 

Hamid (5/10-17)Vi som arbetar i klass 3Y är:

Klasslärare: Hamid Kazemzadeh
hamid.kazemzadeh@malmo.seFritidspedagog: Markus Dahl
 markus.dahl@malmo.se