Klass 4X

VIKTIG INFO!

Fredag 14/6 9:00- ca11:30
Skolavslutning.
Samling i klassrummet kl 9. Skoldagen slutar ca 11:30. Ingen lunch serveras denna dag för de som inte går på fritids.

Torsdag 13/6 8:30-13:30
Mentorsdag med städ och spökboll mellan 6:or och lärare.

Biblioteksböcker
Det är dags att lämna tillbaka alla böcker till biblioteket. Så om ert barn har någon lånad bok hemma måste den tillbaks till skolan nu.

No litter generation
Gå in på era barns classroom https://classroom.google.com/u/0/c/MTYyNjE2OTE3NDJa och titta på deras utställning, den hänger även  i rasthallen några dagar till ;-)

Vikingadag
Tisdagen 11/6  kl 15 i aulan.
Varmt välkomna på fika och uppspel av de draman eleverna har skrivit och arbetat med de senaste veckorna.

Utflykt
Onsdagen den 12/6 ska klassen iväg på utflykt. Vi ska åka till Vikingabyn i Foteviken, Höllviken. Skoldagen börjar som vanligt men det kan hända att vi blir lite sena tillbaks till skolan. Man får ta med sig egen matsäck om man vill, lunchmat är det som gäller. Inget godis, läsk, chips osv. Gärna frukt! Om man önskar mat från skolan är det inga problem men ni måste i så fall meddela mig senast 3/6 kl 12:00.

anna.malmberg@malmo.se

Studiedagar och andra lediga dagar
Studiedag onsdag 23/5, fritids är öppet
Lov 30-31/5
Lov 6/6

KLASSFEST!!
fredag 7/6
Under terminen har eleverna samlat guldstjärnor. Nu har de fått ihop så många så en belöning har utlovats. Klassen har fått komma med förslag och vi har bestämt att det blir en klassfest den 7/6. Det är under skoltid så vanlig skoldag. Eleverna får ta med sig eget snacks om de vill och får av er föräldrar. Allt som tas med blir dock gemensamt. Ingen läsk och inga nötter. Vi från skolan köper in dricka och även lite annat.

Laddade datorer!
Ber er alla om hjälp att se till att barnens datorer laddas hemma. Det är många som kommer med urladdade batterier och laddaren är hemma. Detta skapar problem för undervisningen och tar väldigt mycket tid. Om datorerna tas hem så måste de komma fulladdade tillbaks till skolan.

Läxmapp
Alla elever har fått en grön mapp som är till för läxor. Mappen ska alltid ligga i väskan och en planering för läxor är intejpad i mappen. Barnen skriver själva in sina läxor men vi har en kopia på tavlan i klassrummet om det är så att man är sjuk och har missat något.

Matteböcker!!
Vi saknar många matteböcker här i skolan. Vi ber er att kolla hemma om ditt barn har tagit hem någon bok. Böckerna får lånas hem vid behov men bra om de kan ligga i väskan så de kommer tillbaks till skolan igen.

Ostbullar, knäckebröd, riskakor, tuggummi och godis....
Vi har börjat få en invation i klassen av ovanstående. Det äts lite närsomhelst och även under lektionstid. Vi i arbetslaget har bestämt att det inte är tillåtet med ätande under lektionstid. Godis och tuggummi är inte tillåtet alls. Ett problem med att det äts mycket på förmiddagen är att barnen sen inte är hungriga när det är dags för lunch. Våra rekommendationer är att ha med sig en frukt som får ätas på rasten. Hör gärna av er om ni har åsikter eller tycker att ert barn har ett speciellt behov av att ta med sig något annat att äta.

Äntligen har vi fått en klasstelefon!!

Numret till den är

073-2612815

Det vore supersnällt av er om ni vill skicka ert namn och barnets namn i ett sms. Det spar mig mycket tid och så får jag in alla nummer korrekt. Tack ;-)

Påminner om att skicka mig ett mail så jag får in alla mailadresser korrekt ;-)

Allmän info
Tel till klassmobil
073-2612815

Tel till Hven (fritids)
0721-649083

Det är viktigt att alla elever kommer i tid till skolan och till lektionerna. Ifall ni är osäkra på när skolan börjar, se schemat.

Lärare som jobbar i klass 4x
Anna Malmberg (mentor)

anna.malmberg@malmo.se

Sofie Aronsson

Henrik Karlsson (idrott) henrik.karlsson@malmo.se
Valentina (musik)
Christina Olsson
Sture Sandahl (En.)
payvand.baligh@malmo.se

LÄXOR

Matte;
Läxa till onsdag 15/5. Att kunna den analoga klockan.

Varje onsdag har vi förhör på multiplikationstabellerna.
Eftersom det går bort dagar denna vecka v 18, förskjuts hela matteplaneringen en vecka!!

v. 18

29/4-3/5

ALLA:

Nomp, uppdrag Klockan

VÄLJ:

Blå spåret (rustkammaren)

Sid 21-22

Röda spåret (tornet)

Sid 26-27

v. 19

6/5-10/5

10/5 Diagnos: Utmaning i nomp; klockan

VÄLJ:

Blå spåret (rustkammaren)

Sid 23-24

Röda spåret (tornet)

Sid 28-30

Stående läxa i matte är att träna på multiplikationstabellen för de som ännu inte kan alla tabellerna upp till 10. Anpassade uppdrag finns i nomp.se.
Hjälp gärna till och förhör era barn.

PROV: 10/5 diagnos klockan

Engelska;

Vecka 3
Läxa:
Öv
ersätt meningarna på engelska.
Lämnas in: torsdag den 17/1

Vecka 6
Öva på nya ord
orden finns i en. skrivhäfte

vecka 9
läxa till torsdag 28 Feb.
Gör färdigt sida 31 i Magic workbook

vecka 11
läxa till måndag 11/3
Gör färdigt sid. 31,32  i magic workbook

vecka 12
Läxa till torsdag 21/3
Träna på glosor som finns i skrivhäftet.

Vecka 14
Läxa till måndag 8/4
Träna på nya glosor från kapitel 14/glosorna finns i skrivhäftet.

vecka 17
klockan på eng.
vi jobbar med häfte och stenciler

vecka 18
Arbeta vidare med klockan

Vecka 19
Läxa till torsdag: Öva på klockan
Barnen får ta hem sina papper och öva på klockan inför diagnoset
Diagnos: klockan
Torsdag 9 maj

vecka 20:
parts of the body

Vecka 21:
 magic, kapitel 16
classbook,workbook,nya glosor

vecka 22
Magic workbook,kapitel 16
klädord, hörförståelse
Hemläxa till måndag 3 juni:
Gör klart uppgifterna från kapitel 16(workbook)

vecka 23
Glostest:
måndag 3 juni

Svenska:

Vecka 10
Öva på medieordlistan. Test den 7/3. Alla delar till tidningen ska vara klara den 7/3 då vi sammanställer och skapar en framsida.

So;

Vi har påbörjat ett arbete om Sverige och kartkunskap.
Aktuellt;