Klass 9X

Under måndagen och tisdagen vecka 47 hade alla elever i åk 9 genomfört sina muntliga nationella prov i svenska, engelska och matte. Det har varit god stämning bland eleverna och vi är mycket nöjda med resultaten. Nu är den inga fler nationella innan jullovet. Efter jul drar det igång med alla skriftliga prov. Dessa ligger dock inte koncentrerade under ett fåtal dagar utan de ligger utspridda under terminen.

Innan De nationella drar igång kommer vi dock att ha skapande skola under ett antal veckor.
Mån v 3, tis v 4, ons v 5 och tors, fre v 6. Fokus får åk 9 tillsammans med förskoleklass, åk 3 och åk 6 är att jobba med serier och konst. Eleverna kommer att få lektioner i serieteckning och sedan kommer de att få skapa egna serier samt en serietavla i åldersblandade grupper. Projektet har många syften. Ett syfte är att jobba med tryggheten på skolan som även om den är bra enligt de enkäter eleverna fyller i alltid kan bli bättre. Serieprojektet är även ett samarbete mellan historia, svenska, engelska, bild och matte (de kommer att jobba med förstoringar för att kunna skapa sin stora tavla). Vårt mål är att eleverna ska få trycka sitt samlade seriealbum men även att vi ska få ställa ut deras tavlor på olika ställen i Malmö. Under dessa veckor lägger vi även mycket fokus på kapitel 1 och 2 i läroplanen samt vår likabehandlingsplan och barnkonventionen. I samband med att vi avslutar detta tänkte vi bjuda in till ett föräldramöte där ni kan få ta del av allt det fina era barn har skapat men där vi även kommer att prata om de nationella proven och det stundande gymnasiet.

Hej så länge,
Katarina & Dan

VIKTIGT ATT VETA

Eleverna har konton i google classroom och här kommer uppgifter och instruktioner att läggas ut.

På Gleerups portal finns de digitala läroböcker som vi kommer att använda

https://gleerupsportal.se/login/   -välj: Google -logga in med ditt utb.....@skola.malmo.se

LÄXHJÄLP
Måndag: 15-16 sal F349 Gustaf och Lena
Tisdag: 15-16 sal F309 Olof
Onsdag: 14:30-16:30 i Mediateket Drivkraft Malmö. Vecka 36.
Torsdag:  15-16 sal F309 Olof

LÄXOR
Hkk.Läxa till torsdag den 25/1 inlämning av LPP, Kycklingrätt se classroom lektion 1. Tänk på att förbereda dig inför tillagning av fetaostlax.
Idh: Inlämning konditionsuppgift fredag 25/8.

Bi 9XY: Se classroom

Bi 9XX: Se classroom

Ma (Margits grupp): Se classroom

Eng: Se classroom

Ty: Glosor

Slöjd: 24/10 Deadline Inlämning tolkningsuppgift slöjd
Se classroom

Fysik: Universum. Frågor sidan 333

PROV

V2

V3

V4

V5

V6

V7

V8 Sportlov

V9 Inlämning Geografi.

V10 Tor 8/3 Spetsmatte: geometriprov hos Svetlana på Borgar

V11 Prov Fy - Ljud och universum

V12 torsdagen den 22/3; prov i franska, spanska och tyska

Fredag 23/3 prov Samhällsekonomi.

V13 Påsklov

V14 torsdag: prov i svenska

V15

Onsdag: NP NO