Klassidor‎ > ‎

Fritids telefon: 072-158 11 52

Viktiga datum:

21 december - julavslutning

Onsdag 9 januari börjar skolan igen efter jullovet.

6 mars 2019 - Dammfriråd

Veckobrev 49

Klass 3z

Hej,

Jag är äntligen tillbaka efter två veckors förkylning och bihåleinflammation. Det var roligt att träffa barnen igen!

Barnen har tillverkat en jättefin julgran med hjälp av sina händer och de har också ritat julgranskulor som vi satt upp på granen. Vi använder granen som en julkalender. Det är spännande varje morgon!

Vi jobbar vidare i matteboken. Just nu är det geometri som kapitlet handlar om. Vi har läst vidare i ”Den magiska kappan” och vi har läsfixarna till hjälp.

På torsdag, 13/12, ska vi se på 2:ornas luciatåg i matsalen.

Avslutningen är fredag 21/12. Mer info om tider kommer så snart som möjligt men klassen börjar som vanligt i klassrummet 8.30.

På fredag är det den sista idrottslektionen för terminen. Hjälp era barn att komma ihåg att ha med gympaskor till idrottslektionerna. Har de inte skor med sig så får de inte vara med på idrottslektionen.

Läxan den här veckan (det är sista läxan för terminen) är kapitel 13 i vår läsebok ”Nyckeln till skatten”. De ska läsa kapitlet högt för någon vuxen minst 4 gånger. Skriv gärna en kommentar hur det gått i deras läsprotokoll. De har också fått med sig ett papper där de ska skriva åtta ord på ”rätt” sätt med hjälp av stödlinjer. De ska också öva sig på att stava orden.De kommer också att få frågor till kapitlet på sina datorer i Classroom. Dessa frågor ska de besvara hemma.

Numret till klassens telefon är: 073-328 17 92. Dit kan ni ringa eller skicka sms om ni behöver meddela oss något under skoltid 8.30-13.30 (13.35 på torsdagar).Under fritidstid och lov är det telefonnummer 0721–581 152 som gäller. Min mailadress är: elisabeth.kalm@malmo.se

Ha en trevlig vecka!

önskar