Klassidor‎ > ‎

Välkommen till klass 3Z


Skola/Fritids spår 2 telefonnummer: 0721 581152 
Klass 3Z mobil 0731 587305


Klasslärare: Eva Lundqvist
eva-christina.lundqvist@malmo.se

Fritidspedagog: Inger Hellstrand
inger.hellstrand@malmo.se

Sofie Aronsson
sofie.aronsson@malmo.se

Hej alla föräldrar i 3z!        20/4-18

Från och med måndag i nästa vecka är jag här på 50 % t.o.m. maj ut, sedan ökas det på. Jag är friskförklarad och har berättat för barnen. Det är fantastiskt roligt att arbeta med era barn igen. Jag kommer i huvudsak ha alla matematiktimmar och lite stöttning i läsning. Sofie fortsätter med huvudansvaret, så det är henne ni vänder er till framöver också. Ha en solig helg allesamman!

Med vänlig hälsning från Eva18 april 2018

Vi påminner om att "prova-på-lektionen" på Mazetti på fredag 20/4 gör att klassen är tillbaka på skolan kl. 14.30


10 april 2018

Teatern idag på Mazetti hette "Snövit och de sju sjuksköterskorna", och det var en bra föreställning som födde många tankar. Be ditt barn berätta om handlingen och vad hon eller han kände efter teatern. 

Klassen har fått i uppdrag av "arkeologen Göransson" att prova på hennes yrke. Så imorgon eftermiddag vore det roligt om så många som möjligt kan ta med sig t.ex. spade, en gammal sked, pensel eller förstoringsglas. Man får också gärna klä ut sig till arkeolog, hur nu de ser ut...

Glöm inte att skriva på lappen utanför klassrummet om ditt barn är på fritids mån 30 april och fredag 11 maj.

Sofie, Inger och Eva


Hej alla föräldrar!                                        6 april 2018    

Hoppas ni haft en skön påsk trots den envisa vintern. Klassen har jobbat fint med nationella prov, bronsåldern och med att bearbeta och förbättra sina mini-sagor. I engelska läser de om husdjur och repeterar ord kopplat till kroppen och klassrummet.

Eva har kommit tillbaka, och kommer vara här ungefär en timme om dagen och hjälpa enskilda elever. Nu är det 25% i ca två veckor, sedan ökar det upp till 50%. Det var en fin överraskning i tisdags när hon dök upp, och eleverna blev så glada.

På tisdag förmiddag ska vi till Mazetti och se teater, och på nästa fredag 20/4 ska vi dit igen för att prova på Bild (denna gång är jag säker på datumet).

Det har varit en läxfri vecka efter påsk, men på måndag kommer nya instruktioner i läxboken – kom ihåg att vara med när ditt barn går igenom dessa.

Ha en fin helg!

Sofie, Inger och Eva


21 mars 2018

Hej!

Promenaden till och besök på Mazetti blev en fin tur i solen och lek på konsthallens lekplats istället.

Det var en månad för tidigt :-) rätt datum och ny promenad är fredagen den 20 april.

Inger och Sofie

 


Veckobrev v. 10-11

Hej!

Nu är vi i gång med Nationella proven, och det går fint. Vi försöker hitta en lagom balans mellan proven och andra uppgifter, och bl.a. har klassen byggt en tidslinje över senaste istiden fram tills idag för att förtydliga perioderna under forntiden.Där sätter vi upp bilder som vi använder som stödord i vårt lärande och framför allt jämförande.Det var inte många i klassen som hade följt läxinstruktionen och visat er att de fått inläsningstjänst även för SO-boken på sin dator. Be ditt barn visa vad det är för något. 

I matte har vi repeterat uppställning och bråk, och nästa vecka ska vi repetera mätning av vikt, volym och längd. I svenska har klassen fått träna på att skriva "Mini-sagor" på 10 minuter, för att bli säkrare på att fantisera och få till en tydlig struktur. Dessa ganska torftiga sagor kommer de nästa vecka få bearbeta med beskrivningar, så de får lite mer liv. Denna uppgift var mycket omtyckt, och funkar bra att göra hemma som en lek också.

Tisdag 20/3 ska vi på Kulturtimme på Mazetti och ha bild. Vi går dit och hem och är inte tillbaka förrän 14.30, så ni vet.

Det har varit en del slarv med läxorna sista tiden, så var snälla och be ert barn visa instruktionerna i den blå läxboken för er. 

Ha en fin helg, och håll tummarna för våren nu!

MVH

Sofie och Inger


Veckobrev v. 7-9

Hej alla!

Det blev en härlig avslutning på veckan att gå till parken och åka i snön. Det var verkligen på tiden att det kom snö till Malmö! 

Klassen har arbetat med geometri, både tvådimensionell och tredimensionell, och det har gått riktigt bra att beskriva och jämföra. Nu går vi vidare och repeterar uppställningar och problemlösningsstrategier. I svenska har vi arbetat vidare med läsförståelse, och i idrott har alla klarat av att hoppa in och ut när vi hoppat långrep. I so har nästan alla hunnit redovisa sina kunskaper om världsreligionerna, och vi har påbörjat arbetsområdet Forntiden där klassen fått ett uppdrag av den desperata arkeologen Göransson. Så ja, det händer en del. Härligt!

Kom ihåg att lämna påsklovslapp för fritids senast 7/3!

Det är studiedag 7/3, men Fritids är öppet.

Och ursäkta att jag (Sofie) inte dök upp på Balagan utsatt tid. Jag hörde att ni var några som ändå fick njuta av utställningen tillsammans.

Snöiga hälsningar

Sofie och Inger


Hej! Hoppas att så många som möjligt kan mötas upp på Stadsbibliotekets Balagan-avdelning på onsdag 28/2 kl. 17.00, så vi tillsammans kan njuta av serieutställningen från Skapande skola-projektet. Utställningen hänger uppe ca 2 veckor. Vi ses!

Hej alla föräldrar!                10/2-18

Vilket härligt avslut på Skapande skola! Klassen fick se teater och musikal, samt se alla serietavlor som hänger i korridorerna och trapporna. Dessa konstverk kommer även hängas på Balagan på Stadsbiblioteket ons 28/2, och då vore det kul om vi kunde ses där så många som möjligt. Vi kan prata mer om det på måndagens föräldramöte.

I matte jobbar alla med att avsluta boken, och vid tid över blir det problemlösning och elevspel.se. Vi får också extra hjälp med mattepratet några lektioner av språkpedagogen Sofia Hagelbäck. I svenska har eleverna skrivit text om sig själva, och vi kommer jobba mer fokuserat på läsförståelse ett tag. Vi försöker avsluta arbetet med Religion, men det är svårt när det är så spännande. Nästa område är Forntiden, och det är ju inte mindre spännande…

Jag (Sofie) och Haspi kommer hålla i idrotten tillsammans, och variera mellan lekar och motorik/styrka. Påminn gärna era barn om vikten vid att duscha efter idrotten, eftersom vi märker att attityden kring detta börjat ändras.

Glöm inte prova-på-tennis på torsdag, och studiedagen på fredag.

Och glöm inte att boka utvecklingssamtalstid, det blir svårt för mig och eleverna att planera och hinna öva annars.

Vi ses på måndag!

Sofie och Inger


Hej!                                                           26/1-18

Nu börjar jag komma in i arbetet med klassen, och det känns väldigt roligt att jobba med era barn. I matte kämpar alla med att avsluta sista kapitlet i boken. Ekvationer var lättare än vad de trodde, men skala är knepigare. I svenska ska eleverna få skriva en text om sig själva, och vi satsat mycket på läsningen nu. Högläsningsboken är Roald Dahls Häxorna. I so har vi påbörjat bild-tankekartor för världsreligionerna, för att se om bilderna kan hjälpa oss att minnas fakta. Prata gärna om religion och tro hemma.

Klassen ska få prova tennis torsdag 15/2. Denna dag ska idrottskläder och handduk tas med.

Välkomna på föräldramöte måndag 12/2 kl. 18.30.

Tider för utvecklingssamtal sitter uppe utanför klassrummet på tisdag, så kom och skriv upp er.

Fritids vill påminna om barnens sportlovstider som ska vara inskrivna senast torsdag.

Läxor v. 5:

Lästräna i Mini kap. 3

Arbetsblad om adjektiv

Mattehäfte med problemlösning (låt ditt barn tänka högt för dig och visa sitt ”mattetänk”).

Mattemål: s. 135 (vi tar Diagnos 5 på fredag)

Trevlig helg!

/Sofie och Inger


Hej alla föräldrar!                       
Mitt namn är Sofie Aronsson och jag är ny vikarie i klass 3z. Jag är 41 år och bor i Slottsstaden med min familj. Jag har arbetat som lärare i snart 15 år, och flera av dem i åk 1-3. Nu kommer jag in sent i klassens tid på lågstadiet så jag hakar bara på de rutiner som är så fint inarbetade. Hoppas vi ses snart - jag ska undersöka när vi kan lägga in terminens föräldramöte. 

Veckobrev v.3-4 20180112

God fortsättning! Hoppas alla har haft en riktigt skön ledighet!

Tusen tack för den vackra blomman! 

Nu har sista terminen på lågstadiet börjat. 

Det är så roligt att träffa alla barnen igen! De är underbara!

Vecka 9-12 har vi utvecklingssamtal. Mer information kommer.

Som tema kommer vi att arbeta med religion t o m vecka 5?!

I matematik kommer vi arbeta mer med positionssystemet och de fyra räknesätten.

Måndag 15/1 Startar Skapande skola. (ingen idrott) Detta året kommer vi arbeta med serier under temat ”Häxprocesser”. Barnen kommer vara indelade i olika grupper med barn från år 3, 6 och 9.

Tisdag 23/1, onsdag 31/1, torsdag 8/2 och fredag 9/2 (avslutningsdag på Skapande skola).  Barnen kommer vid två tillfällen träffa serietecknaren Natalia Batista (med specialitet Manga-serier). De kommer göra en serie individuellt och en serie i grupp.

Tisdag 16/1 får barnen sin första Ma-läxa för terminen. Den ska vara gjord till fredag 19/1

Måndag 22/1 får barnen sin första läsläxa för terminen till fredag 26/1.

En liten påminnelse: Vi vill att barnen har med sin dator laddad till skolan VARJE DAG! 

Eva kommer att vara sjukskriven antagligen till påsklovet så Sofie Aronsson kommer att vik. må-onsd+ fredagar och Barbro Pettersson kommer att vik torsdagar tills påsklovet.

Jag kommer att vara en hel del i klassen också men även på fritids som jag börjar med på måndag - onsdag v3. Är själv i klassen to-fre då Sofie och Barbro är lediga.

Jag tycker det har varit väldigt roligt att ha denna fina klass.


 Trevlig Helg!

  Inger
Veckobrev v.51-v.2    

Sista veckobrevet för terminen! Oj vad tiden har gått fort! Vi vill tacka alla för en trevlig och innehållsrik termin!

Barnen har gör ett fantastisk arbete om Nordisk Mytologi. Vi försöker bli klara med det sista veckan på terminen.

Besöket i synagogan var mycket intressant och lärorikt. Barnen var väldigt intresserade och uppförde sig exemplariskt. Guiden hälsade oss välkomna tillbaka. Vi kommer fortsätta med religioner nästa termin.

Vi vill påminna om att barnen ska ha med sig datorn laddad till skolan varje dag.

2:orna gick Lucia för oss. Väldigt fint! Efteråt hjälpte alla 3:or till att ställa iordning i matsalen. De var superduktiga! Monica var imponerad!

Tisdag 19/12 kommer vi 3:or vara indelade i 3 grupper med barn från alla och julpyssla i stort sätt hela dagen.

Fredag 22/12 är det skolavslutning. Barnen börjar som vanligt kl.8.30 och slutar kl.12.00 

(Dagen räknas som skoldag). Ni föräldrar är välkomna! 

Kl.9.15 är det avslutning i stora idrottshallen. Detta året har 3:orna avslutning tillsammans med förskoleklasserna, 6:orna och 9:orna. Ni föräldrar sitter på läktaren och barnen sitter på golvet. 3:orna kommer framföra en sång. Därefter går vi tillbaka till klassrummet. 

Kl.11.15 är det lunch och sist avslutar vi i klassrummet. Kl.12.00 börjar barnens jullov.

Eva var och hälsade på i veckan. Hon kommer att få efterbehandling och beräknas vara tillbaka i början av februari.

Onsdag 10/1-18 kl.8.30 börjar vårterminen. Dagen slutar enligt schema kl.13.45.


 

                    God Jul

                      och

                 Gott Nytt År

             Inger, Eva och Denise

                                                                                                                                                                                             

 

20171126           Veckobrev v.48-v.50

Näst sista veckobrevet för terminen! 

Vi fortsätter med ”Nordisk mytologi”. Barnen gör fantastiska arbeten och är otroligt duktiga och intresserade.

I Torsdags var vi på julvandring i Andreas kyrkan. Det var uppskattat och stort intresse visades från barnens sida. "De 5 världsreligionerna", islam, judendom, kristendom, buddism och hinduism jobbar vi med efter arbetet "Nordisk mytologi" är avslutat och redovisat. Troligtvis blir det inte förrän efter jul.

Torsdag 30 nov. efter lunch besöker vi judiska församlinge, vilket var redan inbokat. Vi beräknar vara tillbaka på skolan senast kl.14.

 I Ma arbetar vi med

·        subtraktion med växling

·       använda skala vid förminskning och förstoring

·       matematiska likheter, algebra

Under svensklektionerna arbetar vi nu med faktatexter, en av flera genrer. Detta gör vi även på SO:n. Vi fortsätter att använda oss av de olika strategierna som vi lärt oss.

Idrottssalen är äntligen klar. Jippi! Premiär för oss blir måndag 27 nov. Då startar inne idrotten för vår klass. Barnen ska som vanligt ha med sig inne idrottskläder, skor och handduk.  

Torsdag 7/12 kl.9.00 ska vi till Fair Play och spela tennis. Medtag samma saker som på inne idrotten plus ev. vattenflaska.

Fredagen den 8 dec. kl.18-20 blir vår årliga disco av Vi dukar upp till buffe, där alla barnen tar med något ätbart t.ex chips, kaka, frukt, godis eller glass. Skolan står för drycken. Jag får hjälp av Denise.

Eva blir troligtvis sjukskriven terminen ut. Barnen skrev och ritade till henne i veckan som gått. Hon blev jätteglad för "stort kuvert" med fint innehåll.

Onsdag 13/12 går 2:orna Lucia för oss i matsalen. 

Det vore bra om alla alltid har extrakläder, regnkläder och stövlar på skolan.

Vi vill tacka alla som har lämnat jullovslappen och samtidigt påminna att ringa till fritids och meddela om ev. ändringar på vistelsetider.

Klass 3Z har fått ny mobil då det blir lättare att nå oss. Mobil nr 0731 587305.

Önskar er en fin 1:a advent!

Inger 

 
Veckobrev v.46-v.48

Oj vad tiden går fort! Nu har mer än halva terminen gått.

I So ska vi börja med tema ”Nordisk mytologi”. Annika kommer på tisdag och påbörjar arbetet. Barnen får jobba parvis, välja gud eller väsen och ta fram fakta. Barnen får redovisa sina arbeten för sina klasskompisar om några veckor.

Fredag 17/11 går alla 3:or kl 8.30 till ”Grottan” i Slottsparken och Annika, vår bibliotekarie, kommer berätta mytologin om ormen.

Temat ” De 5 världsreligionerna”. kommer vi att påbörjas senare, efter mytologin. Vi kommer jämföra, se likheter, skillnader mm. Torsdag 23/11 ska vi till St. Andreas kyrkan. Vi går från skolan direkt när vi börjar kl.8.30. Senare ska vi även besöka Judiska församlingen i Malmö.

I matematiken kommer vi arbeta med:

  • Jämföra, uppskatta och mäta omkrets
  • Jämföra areor
  • Rimlighetsbedömning och överslagsräkning
  • Träna huvudräkning i subtraktion
  • Subtraktion med uppställning och växling

Vi har arbetat en del med den analoga och digitala klockan denna veckan. I skolan kommer vi att arbeta med klockan i den dagliga undervisningen. Det vore bra om ni även tränar hemma. 

Fredag 24/11 är det studiedag – ingen skola. Fritids som vanligt.

De som går på fritids: Senaste dagen för inlämning av jullovslappen är 17/11!!!

Klassens årliga disco återkommer jag med.

Trevlig Helg!

Inger

Ny information 20171106

Hej!
Höstlovet har varit bra och avslappnat enligt barnen.
Eva kommer att vara borta en tid, först och främst till 12 dec., för operation.
Jag går in som klasslärare och det kommer en vikarie för mig som kommer att jobba mina tider som fritidspedagog.

Idag har Jacob bjudit på frukt till hela klassen då han har uppnått 9- årsdagen under lovet. Mycket gott och uppskattat.

Resterande Utvecklingssamtalen kommer inte att ske denna termin. IUP kan de föräldrar titta på som inte har haft samtal.

Läs läxa till fredag är som vanligt. Något ni undrar över bara fråga mig.

OBS! Jullovslistan till fritids är uppsatt på väggen. Fyll i den senast 17 nov. Tack!

Mvh
Inger


Information 27/10-17

Idag var Frans pappa, Fredrik, och filmade en kort stund i klassen. Det är ett samarbete med Barnkanalen SVT. Programmet kommer att sändas under våren-18. Om ni inte samtycker till detta, så kontakta Eva eller Inger. Fredrik återkommer och berättar innan programmet sänds. Det ska bli roligt och spännande att se.
Vi önskar ett skönt höstlov

MVH Eva och Inger

Veckobrev för v.43-45

Härligt att Inger är tillbaka. Era utvecklingssamtal blir i vecka 46 och framåt. Jag återkommer med tider. 
På måndag kommer Annika och startar upp arbetet med myter. Vi kommer arbeta med källkritik, så barnen lär sig var informationen kommer ifrån. De kommer att arbeta med sina datorer. 
Jag uppmuntrar barnen att läsa regelbundet hemma. Sitt med dem som förälder och samtala om texterna de läser. 

Tisdag 24/10 går vi direkt på morgonen till Malmö museum. Där får vi en visning på cirka en timme. Vi är tillbaka till lunch. Det är bra om ni skickar med barnen en frukt.

Torsdag 26/10 går vi till Fair Play direkt på morgonen och spelar tennis. Vi är tillbaka till lunch. Skicka gärna med barnen en frukt. Barnen ska ha med sig kläder till innegymnastik, bra gympaskor plus handduk till dusch efteråt.

På eftermiddagen 26/10 ger skolans kör en konsert på en halvtimme innan vi slutar för dagen. 

Fredag 27/10 har vi en liten fest med 3x. De som vill kan gärna klä ut sig. Barnen får också ta med sig sin nalle/gosedjur den dagen eftersom det är "nallens dag".

Vecka 44 är det lov. Då kommer alla våra nya möbler till klassrum och grupprum. Det betyder att vi måste packa ner allt under v.43.

Måndag 6/11 har Inger klassen på förmiddagen så jag kan packa upp en del av våra saken. Sen får vi hjälpas åt med det resterande under veckan.

Under v.43 och 45 blir det ingen läxa. Barnen ska läsa en stund hemma varje dag ur sina låneböcker eller annat som de har hemma. I vecka 46 återgår vi till våra vanliga läxor. Ge gärna återkoppling i Skoldagboken vad ni tycker om den nya läxan de får nu. Jag utvärderar med barnen här i skolan. 

Vi önskar er ett skönt höstlov
Eva och Inger

Comments