Klassidor‎ > ‎

Klasstelefon: 073-328 17 92

Fritids telefon: 072-158 11 52

Viktiga datum:
18/10 Studiedag. Ingen skola men fritids öppet som vanligt.

Veckobrev 41

Klass 3z

Hej,

Den här veckan var ledtråden till GOTW: Långt bygge i Asien. Vi har sett på en film om forntiden som handlade om ”Skönhet och mode”. När vi hade sett filmen fick barnen skriva en tankekarta tillsammans med sin arbetskompis och sedan skrev vi en gemensamt.Vi har också börjat arbeta med problemlösning i matteboken och vi har varit i biblioteket.

På torsdag, 18/10, är det studiedag. Det innebär att det inte är någon skola men fritids har öppet som vanligt.

Eftersom det är studiedag nästa torsdag har klassen två veckor på sig för läxan, läxan är alltså till torsdag 25/10. Läxan är att de ska läsa både kapitel 5 och 6 i vår läsebok ”Nyckeln till skatten”.

De ska läsa kapitlen högt för någon vuxen minst 4 gånger. Skriv gärna en kommentar hur det gått i deras läsprotokoll.De har också fått med sig två papper där de ska skriva åtta ord på ”rätt” sätt med hjälp av stödlinjer. De ska också öva sig på att stava orden.De kommer också att få frågor till båda kapitlen på sina datorer i Classroom. Dessa frågor ska de besvara hemma.

Nästa vecka fortsätter utvecklingssamtalen. På måndag har Neo och Danny samtal, på tisdag är det Ali och Axel och på onsdag är det Ela.

Numret till klassens telefon är: 073-328 17 92. Dit kan ni ringa eller skicka sms om ni behöver meddela oss något under skoltid 8.30-13.30 (13.35 på torsdagar).Under fritidstid och lov är det telefonnummer 0721–581 152 som gäller. Min mailadress är: elisabeth.kalm@malmo.se

Ha en trevlig vecka!

önskar