Klassidor‎ > ‎

Läsåret börjar 16 augusti kl. 8.30
Terminen slutar 21 december

Lovdagar

Höstlov 29 oktober–2 november (vecka 44)

Studiedagar

Allmän info
Tel till klassmobil 0731-587305
Tel till Hven (fritids)
0721-649083

Det är viktigt att alla elever kommer i tid till skolan och till lektionerna. Ifall ni är osäkra på när skolan börjar, se schemat.

Lärare som jobbar i klass 4z
Sofie Aronsson (mentor) sofie.aronsson@malmo.se
Anna Malmberg (ma)   anna.malmberg@malmo.se
Valentina (musik)
Christina Olsson
Sture Sandahl (spec.ped)

Lite information

Studiedag 18/10. Fritids är öppet.

Skogens dag onsdag 3/9. Skolan tar med lunch till alla elever, men de få ta med egen matsäck om de vill. En vattenflaska är bra att ha i väskan. Nu är hösten här så ha med varma kläder. Vi hinner med biblioteksbesök när vi kommit till skolan, så ta med lånade böcker.

Studiedag 26/9, och stängt både på skola och fritids.

Skoljoggen torsdag 13 /9 kl. 13.00. Idrottskläder som vanligt denna dag.

6/9: Första bidraget från klassen till Minibladet ligger nu ute:
Så roligt! Och viktigt att få uttrycka sin åsikt!

Skolfotografering tisdag 28/8

På torsdag v. 34 drar vårt schema igång med dess ämnen och tider. Alla elever har fått schema med hem.

Det är då idrott med nya läraren Catrin, men det blir mest information och någon lek, så gympakläder och handduk behövs inte. Eleverna har också sin första mattelektion med Anna.

På fredag drar vi igång ett större projekt kring valet och demokrati. Om någon förälder har erfarenhet av politiskt arbete, är ni varmt välkomna hit och berätta.

Idag delades inbjudan till föräldramötet ut, samt ett viktigt dokument kring ansvar av cromebooks som ni ska gå igenom med ert barn. Detta ska sen skrivas under och lämnas tillbaka till mig.

Så fort jag fått in alla föräldrars mailadresser kommer jag börja skicka klassinformationen via mail.

Vill också avsluta med att hälsa våra nya klasskompisar Nour, Limar och nygamla Isak välkomna till klassen. Det har varit härliga första mentorsdagar sedan skolstarten, och det är en ynnest att få jobba med en så fin grupp.
Sofie

Läxor

Fredag 19/10
Eng: Lyssna på Portrait, Mark, och träna på att härma uttalet.Träna på att uttala och stava glosorna som finns i ditt engelska skrivhäfte.
Sv: Repetera stavningsreglerna för dubbelteckning. Gör nivå1-3.       https://www.elevspel.se/amnen/svenska/1003-dubbelteckning-1.html

Matematik;
Nya uppdrag och planeringar läggs ut i classroom, dit alla elever har fått en inbjudan. Ni som föräldrar kan bli kopplade till era barns uppgifter om ni vill. Skicka mig isf ett mail.

anna.malmberg@malmo.se

Alla elever har fått ett konto på www.nomp.se. Där kan de träna och göra olika uppdrag som de har fått från mig. I uppdragen tränar de och i utmaningarna ska de visa vad de har lärt sig.

v.42 och 43
Vi jobbar vidare i matteboken och med uppdragen i nomp. Glöm inte att träna på multiplikationstabellerna i nomp. Uppdrag; LÄXA....
Ni behöver inte göra alla uppgifter på varje sida i boken. Välj ut tre uppgifter per sida. (sidorna 40-50)
Måndagen efter lovet den 5/11 kommer vi ha en diagnos på kapitel 2.

Fredag 12/10
Eng: Öva på manuset muntligt med någon vuxen. Träna tills du kan de olika fraserna. Lappen ligger i mappen i väskan.
No: Repetera s. 86-87, 102 i Biologi-boken (delas ut tisdag)

Fredag 5/10
Eng: Träna på texten Friends i kap. 3.3. Lyssna, läs och översätt muntligt till svenska. Träna på att uttala och stava glosorna du skrivit i ditt häfte. Öva gärna i Test your vocabulary, under fliken Vocabulary.   https://laromedel.ne.se/reader/18580/13396

Sv: Läs/lyssna och lär dig fakta i texten Författarporträtt (om Aisopos) samt lyssna på Lejonet och den listiga haren i länken https://laromedel.ne.se/reader/20505/15300

Fredag 28/9
Sv: Läs här i länken tre fabler och fundera över vilken du tycker är den mest lärorika eller användbara, och varför du tycker så. På fredag ska du kunna skriva lite om dina tankar.   https://laromedel.ne.se/reader/20505/15308

Eng: Utgå ifrån texterna Portraits i kap. 3.2 och skriv en egen presentation  av en person du hittat på. Använd Portraits som en mall och härma meningarna, men ändra informationen om stad, ålder, husdjur m.m. Skriv i jag-form (t.ex. I´m 23 years old) Skriv i ditt engelska-häfte på en ny sida och rita gärna av personen du skrivit om.   https://laromedel.ne.se/reader/18580/14816
Gör klart: Interview Peter and David, skriftligt

Fredag 21/9
Eng: Träna på texten Portraits (efter Peter´s new home i kap. 3.2) Lyssna, läs och översätt till svenska. Träna på att uttala och stava glosorna du skrivit i ditt häfte. Öva gärna i Test your vocabulary, under fliken Vocabulary.
Svenska: Ditt sommarminne renskrivs i ett Google dokument.

Matematik;

anna.malmberg@malmo.se

v.42
Eftersom det är studiedag på torsdag då klassen har mycket matte har jag inte satt upp något mål för denna vecka. Vi fortsätter att jobba på i matteboken.
Måndagen den 5/11 efter lovet, kommer alla göra en diagnos på kapitel 2. Alla elever ska göra sina läxor i nomp.se (uppdrag-LÄXA, multiplikationstabeller). Vi jobbar även vidare med våra övriga uppdrag där.

Fredag v. 37
Eng: Nytt försök efter datorstrul för många. Träna på texten "Peter´s new home" i kapitlet Welcome to London (3.2) och träna på orden i ordlistan genom övningarna. Kom ihåg att lyssna på uttalet både i texten och i ordlistan. På fredag förhör jag stavningen på de ord du skrivit i ditt engelska-häfte

Fredag v. 36
SO: Träna på de markerade begreppen i texten Valet 2018. Öva på att förklara muntligt för någon hemma.

Eng: Träna på texten "Peter´s new home" i kapitlet Welcome to London och träna på orden i ordlistan genom övningarna. Kom ihåg att lyssna på uttalet både i texten och i ordlistan. På fredag förhör jag stavningen på de ord du skrivit i ditt engelska-häfte.

Fredag v. 35: Faktatexter om politiska partier. Utmaning på 3 nivåer + samtala hemma om partierna.