Samsö

Hej och välkommen till  klassidan för Samsö.

V8
Ha ett kul sportlov! Missa inte allt kul ni kan göra om ni stannar i Malmö.
V7
På fredag är det studiedag. Fritids är fortfarande öppet för de som går på det.

V6
I Skapande skola skall det nu slutklippas och visas på torsdag och fredag. Alla övriga lektioner är inställda så det blir ingen Idrott på fredag (gympapåse behövs ej). Man behöver inte visa sin film för resten av skolan men får ändå se de alster som skapats i de andra klasserna.

V5
Nu på onsdag så går "skapande skola" - projektet in i sin filmande fas. Elever som inte vill bli filmade slipper givetvis det och det finns andra uppgifter att utföra. Tänk på att eleverna behöver hjälp med att komma ihåg gympakläder på tis- och fredagar samt cromebooken varje dag för de som tar hem den.

V3-4
Bemanningen har blivit kapad i och med att Oscar inte längre jobbar hos oss. Han har beslutat sig för att studera vidare inom Litteraturvetenskap och det kommer att bli svårt att hitta en lika kompetent svenskalärare och tillika stabil person som gillas av eleverna.
Det innebär också att vi inte har någon marginal för sjukdom och att vi har börjat ta in vikarier. De är inte alltid tillgängliga och än mindre utrustade med exakt de kunskaper som vi önskar men resultatet än så länge har varit positivt och eleverna har (mot förmodan) reagerat bra på ny bekantskap.

V2
Skolan börjar på onsdag. Valentina är tillbaka från praktik och bemanningen är som vanligt.

V51
På fredag är det Julavslutning och föräldrar är välkomna. Klockan tio är det gemensam tillställning i gymnastiksalen (föräldrar på läktare) och betygen delas ut omkring tolv. Vi kommer inte göra något stort av det som vid sommaravslutningen men bjuder på kaffe om någon förälder vill vara med. Om eleven inte är med så skickar vi hem betyget till den adressen som vårdnadshavaren är skriven på.

V50
Betygen är nu satta och om det är någon som vill veta och/eller diskutera dem så är det bara att säga till.
På onsdag är det Lucia och 2:orna lussar för oss i matsalen klockan 8:30. Föräldrar är välkomna.

V 48
På torsdag förmiddag åker vi till Panora och ser den franska prisbelönta filmen "Fröken omöjlig". Se till att komma i tid för efter 0915 är det ingen kvar på Samsö.
Inomhusgympa börjar. Det är bra att ha vattenflaska med sig om man behöver dricka under idrottspasset.

V47
Denna vecka är det likabehandlingstema. Vi fokuserar på hur vi undviker att kränka varandra.
På fredag är det studiedag.
Valentina praktiserar på annan skola och Roland vikarierar

V44
Denna vecka är det Höstlov. Ha det så trevligt och på återseende den 6:e November.

V 43
På torsdag så har vi kulturaktivitet. Film med Workshop på Malmöhus.
På Fredag så är det simning på Idrotten. Samling utanför klockan 1300.

Nu börjar vi med utvecklningssamtal. Boka tid genom att följa länken nedan.

I nästa vecka är det studiedag (17/10) och hela Samsö är iväg på utbildning.